ADRESAR HRVATA
IZVAN RH (tiskani)
Adresar Hrvata izvan RH
narudžba:info@ppr.hr

Accomodation in Croatia
Patria-Promocija, marketing agencija
Made in Croatia, proizvodi i suveniri
Hrvatski iseljenički adresar


09.listopada 2015.
HDZ U ORAŠJU
Karamarko: Razvoj odnosa s BiH i jačanje veza s Hrvatima u BiH bit će prioritet buduće Vlade Domoljubne koalicije

HDZ program _5+ Hrvataka

HDZ je u Orašju održao programski skup Domoljubne koalicije za XI. izbornu jedinicu - na kojem je predstavljen Izborni program „Gospodarski rast, održivi razvoj i zapošljavanje: 5+Hrvatska“. Ponos. Domoljublje i - zajedništvo.

 - Posebno sam zadovoljan što sam danas ovdje među vama. Ova je zemlja od starine postojbina hrvatskog naroda - kao i cijela Bosna i Hercegovina. A ona nam je jednako draga kao i Hrvatska. Jer, hrvatski narod živi u dvije države i ima dvije domovine. Ovo je zemlja ponosnih ljudi odanih svome domu, zavičaju i narodu. Svaki Hrvat je ovdje - odakle god došao - na svojoj grudi. Volimo ovu zemlju i svim njezinim stanovnicima želimo napredak. Stoga će razvoj odnosa s BiH i jačanje veza s Hrvatima u BiH biti prioritet buduće Vlade Domoljubne koalicije. Naša stranka u svom imenu nosi nacionalno zajedništvo. Iako je ustrojena kao stranka - zajednica smo svih društvenih slojeva. Ima uporište u svakom kutku svijeta gdje Hrvati žive. A posebno ovdje, u našoj drugoj domovini, kazao je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko.

Osvrnuo se i na najavu kako SDP i lijeva koalicija neće ponuditi listu u XI. izbornoj jedinici.

 - Krnja Kukuriku koalicija je najavila da na izborima neće ponuditi listu u XI. izbornoj jedinici. Što to govori? Može značiti samo dvoje: ili podcjenjuju Hrvate u BiH ili nemaju što ponuditi. Mislim da to znači i jedno i drugo. Došli smo ovdje među vas znajući da ćemo biti primljeni otvorena srca - došli smo da kažemo: Hvala za vjernost, povjerenje i potporu koju ste nam iskazivali na svim izborima! Tu ćemo potporu imati 8. studenog kada ćemo smijeniti ovu nesposobnu vlast. Koja je Hrvatsku ekonomski i demografski dovela na rub opstanka. A hrvatski narod, prema riječima premijera na odlasku, podijelila na „mi ili oni“! To slušamo četiri godine. Te su riječi uistinu strašne. Mi gradimo jedinstvo hrvatskog naroda - ne želimo ga dijeliti ni po kojoj osnovi. Hrvatsku moramo usmjeriti k napretku - boljem životu za svakog čovjeka, kazao je Karamarko.

 

 

Vijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre