ADRESAR HRVATA IZVAN RH (tiskani)
Adresar Hrvata izvan RH
narudžba:info@ppr.hr


31.kolovoza 2015.
POLITIČKE STRANKE VRLO AKTIVNE IAKO DATUM IZBORA JOŠ NIJE ODREĐEN
Rast BDP-a za vladajuću koaliciju je adut na izborima; u HDZ-u ističu da s ovakvom stopom rasta potrebno je 25 godina da Hrvatska dostigla nivo prije krize 2008.godine.

Rast BDP-a građani će osjetiti tek za godinu ili dvije. Izborna je godina, datum se ne zna, no političke aktivnosti nedjeljom, upućuju na njihovu blizinu. 

U HDZ-u su optužili Vladu da se tržištem rada koristi kao poligonom za predizbornu obmanu građana. Ističu da nezaposlenost raste te da resorni ministri te podatke prešućuju. 'Prije bi čovjek povjerovao u bajku braće Grimm - da je kraljević uspio oživjeti Snjeguljicu, nego u izjave Grčića', poručio je Boris Kunst. Upozorava da je u posljednje četiri godine zaposlenost manja za 62.000 radnih mjesta. Napominje da građevinskom sektoru nije vraćen život, kako je najavljeno u Vladi, već da su najkvalitetniji građevinci, njih 3500, trajno napustili zemlju što će imati duboke posljedice na taj sektor. Optužio je aktualnu vlast da šuti o egzodusu hrvatskih građana koji je više od 100.000 otišlo u inozemstvo trbuhom za kruhom.

BDP uz kojeg će se lakše servisirati dugovi još je daleko i vjerojatno zato je svojim najvećim uspjehom ministar financija Boris Lalovac na tribini u Samoboru proglasio porezno rasterećenje plaća s neoporezivim dijelom koji bi mogao iznostiti i do tri tisuće kuna. Najviše ga smeta što je porezno najopterećeniji srednji sloj pa se, kazao je, razmišlja i o mogućnosti potpunog ukidanja stope poreza na dohodak od 40 posto. Dodao je kako mu je žao što se prethodne vlade nisu bavile pitanjima dohotka i stambenim pitanjima. 'Najvažnija dva pitanja su - imamo li 100 do 200 kuna u novčaniku i plaćamo li manje rate', kazao je Lalovac. 


Predsjednik HDZ-ova Odbora za financije dr. sc. Tomislav Ćorić komentirao je za RTL očekivanja ekonomskih stručnjaka da će BDP u drugom kvartalu rasti te iznositi od 0,6 posto do 0,8 posto. Ćorić argumentirano ističe da je Hrvatskoj potrebno više od 25 godina da bi dosegli razinu prije krizne 2008. godine, a SDP-ova Vlada nema smislenu ekonomsku politiku!

Izjavu dr. sc. Ćorića možete pogledati u cijelosti, a u nastavku i pročitati:hrt/hic

 


Vijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre