ADRESAR HRVATA IZVAN RH (tiskani)
Adresar Hrvata izvan RH
narudžba:info@ppr.hr

Accomodation in Croatia
Patria-Promocija, marketing agencija
Made in Croatia, proizvodi i suveniri
Hrvatski iseljenički adresar


27.ožujka 2015.
NETRANSPARENTNO TROŠENJE NOVCA U MINISTRSTVU KULTURE
HDZ optužio Pusić i Milanovića: Lažu da nisu mogli spriječiti netranspartetno trošenje novca

ZAGREB: HDZ je u petak optužio premijera Zorana Milanovića i potpredsjednicu Vlade Vesnu Pusić da lažu kada tvrde da nisu znali i mogli spriječiti netransparentno trošenje novca u ministarstvima i tijelima državne uprave, te je upozorio na odluku Vlade kojom se ministru zdravlja Siniši Vargi dopušta angažiranje PR agencije.

Jasen Mesić

"Prije gotovo godinu dana postavljeno u Saboru je bilo psotavljeno pitanje o tome tko i kako koristi službene kreditne kartice, sredstva reprezentacije, službena putovanja, te postoje li odluke o tome da na njih imaju pravo i drugi djelatnici u ministarstvima, kao i odluke o korištenju službenih automobila, mobitela i način kupovine zrakoplovnih karata", rekao je na konferenciji za novinare Jasen Mesić.

Kaže "Do danas na njega nisu dobili odgovor, iako su upućivane i požurnice. Vlada potpuno ignorira pitanja saborskih zastupnika i to upravo na temi koja je rezultirala ostavkom ministrice kulture Andree Zlatar Violić".

Vesnu Pusić je prozvao da obmanjuje javnost tvrdeći kako su ostavkom Zlatar Violić "postavljeni novi standardi", a predsjednika Sabora Josipa Leku zbog ignoriranja poslovničke obveze da saborski zastupnici dobiju odgovor na zastupnička pitanja.


MESIĆ NAPAO I DRUGE MINISTRE

Mesić je napao i druge ministre, pozivajući se na nalaz državne revizije i medijske napise.

"U resoru ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka mogao se iščitati podatak o 7 službenih poslovnih kartica s kojima je potrošeno preko 340.000 kuna. Mogao se iščitati i podatak da je potrošeno 1,2 milijuna kuna na sklapanje autorskih ugovora na koje je više puta upozorila revizija", kazao je.


U Ministarstvu vanjskih i europskih poslova postoji 8 kartica na kojima je potrošeno 711.000 kuna za reprezentaciju, a u Ministarstvu poljoprivrede dug od preko 300.000 kuna za službena putovanja, navodi Mesić.

U trenutku kada nemamo novca za lijekove ili dežurstva liječnika, upozorila je Sunčana Glavak, gotovo je nezamijećeno prošla Vladina odluka da se ministru zdravlja Siniši Vargi dopusti angažiranje PR agencije.
"U Vladinoj odluci piše kako će se ona baviti poboljšanjem kvalitete i učinkovitosti zdravstvenih usluga u Hrvatskoj, pa ako je netko bolestan onda će ga PR-ovci za više od dva milijuna kuna uvjeriti da nije bolestan. Zaista smo postali zemlja apsurda", kaže Glavak.

HDZ-ovi zastupnici su stoga uputili još jedno zastupničko pitanje o tome koliko je novca, iz kojih stavki i u koje svrhe potrošeno na promidžbu iz pojedinih ministarstva. "Čestitke i pozdravi pojedinih ministara mogu biti samo o njihovom privatnom trošku", poručila je Glavak.Željko Reiner

Potpredsjednik Hrvatskog sabora akademik Željko Reiner komentirajući netransparentno trošenje državnog novca od strane bivše ministrice kulture Andree Zlatar Violić .Istaknuo da je HDZ šokiran manipulacijama u režiji Milanovića i cijele Vlade:

"Oni se prave začuđeni da se to sve dogodilo, a znamo da im je sve poznato već nekoliko mjeseci! I da je Vlada Saboru poslala svoje mišljenje s preporukom da se izvješće Državne revizije prihvati. Vlada i premijer su odavno znali za slučaj Zlatar Violić! A to što sada pokušavaju manipulirati javnošću, što su silno „iznenađeni“ - to je sramotno!
Više u video prilogu

 


izvor:dnevno.hr/hic

 


Vijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre