ADRESAR HRVATA IZVAN RH (2700adresa
Adresar Hrvata izvan RH
narudžba:info@ppr.hr

Accomodation in Croatia
Patria-Promocija, marketing agencija
Made in Croatia, proizvodi i suveniri
Hrvatski iseljenički adresar


Besislav Šipuš24.travnja 2015.
IMENOVANJE MINISTRA KULTURE
Saborski Odbor podržao Berislava Šipuša za ministra kulture

Saborski Odbor za obrazovanje, znanost i kulturu većinom je glasova podržao imenovanje Berislava Šišuša na dužnost ministra kulture, a povjerenje bi mu danas trebao dati i Sabor, koji o imenovanju glasuje bez rasprave.

Šipuš se na sjednici Odbora obrušio na medije, optuživši ih za demonizaciju bivše ministrice Andree Zlatar Violić i čitavog Ministarstva. U ovoj kući je netko mahao jednim papirom i izrekao jednu informaciju koja je dezinformacija, ali je postala gotovo ključna u demonizaciji Ministarstva kulture, pa i same gospođe Zlatar Violić. Netko je vikao da se u Ministarstvu kulture uzimaju akontacije za službena putovanja, a da se na ta putovanja ne ide. A ja ću vam sada reći da je to laž i da su sva putovanja u Ministarstvu kulture obavljena, ustvrdio je Šipuš.

Odbacio je insinuacije da se kao zamjenik ministrice kulture nezakonito koristio službenom kreditnom karticom. Karticu je, kako kaže, koristio isključivo kad je kao zamjenik predstavljao Ministarstvo kulture, te na službenim putovanjima. Odbacio je i tvrdnje da je kao zamjenik ministrice usmjeravao novac u projekte u koje je osobno bio uključen do dolaska na tu dužnost.

Šipuš je najavio da će do kraja mandata Vlade nastaviti započete projekte te se zauzeti za veći proračun Ministarstva kulture u idućoj godini. Na pitanja nekoliko oporbenih saborskih zastupnika o nepravilnostima u trošenju sredstava sa službene kartice, zbog kojih je odstupila bivša ministrica Andrea Zlatar Violić, kandidat za ministra ponovio je kako nije postupao protivno zakonu.

Milanović predstavio Šipuša

Berislav Šipuš u Vladi je već tri i pol godine kao zamjenik ministrice. U tom razdoblju nisam imao nikakvih zamjerki na njegov rad i saznanja da bi bilo što bilo neprifesionalno i nezakonito, istaknuo je premijer Zoran Milanović predstavljajući Šipuša na saborskom Odboru. Dodao je da stoji iza Šipuša i smatra ga odličnim rješenjem za taj resor. Također je rekao da je Ministarstvo kulture u okviru nevelikog proračuna izloženo izazovima kod kojih je važno znati reći ne i ostati čist

Nakon što je predstavio Šipuša, premijer je napustio sjednicu, zbog čega je prosvjedovao HDZ-ov Jasen Mesić, očekujući da će imati priliku premijeru postaviti pitanja o tome kako vidi neke stvari, misleći vjerojatno na protupropisno trošenje novca sa službene kartice, o čemu je HRT prvi izvijestio.


izvor:hrt/hicvezane objave
Bivšoj ministrici Zlatar-Violić nakon ostavke stiže i USKOK.
Zastupnica HNS-a prešla u Čačićevu reformističku stranku.
Vijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre