ADRESAR HRVATA IZVAN RH (2700adresa
Adresar Hrvata izvan RH
narudžba:info@ppr.hr

Accomodation in Croatia
Patria-Promocija, marketing agencija
Made in Croatia, proizvodi i suveniri
Hrvatski iseljenički adresar


Zlata Violić26.ožujka 2015.
ZBOG NEOPRAVDANOG TROŠENJA BUĐETSKOG NOVCA
Bivšoj ministrici Zlatar-Violić nakon ostavke stiže i USKOK.

ZAGREB: Nakon ostavke i Uskok je počeo provoditi izvide u slučaju sada bivše ministrice kulture Andree Zlatar Violić što je službeno potvrđeno od strane glasnogovornika Uskoka, piše dnevnik.hr.

Kako se doznaje izvidi su počeli puno prije njezine ostavke čim je revizija završila svoj posao. Dio dokumentacije je već kod istražitelja drugi dio i svjedoci se tek očekuju. Bivša ministrica neće izbjeći Uskok, ona će zasigurno biti pozvana na razgovor u sjedište, a o dokazima i svjedocima ovisi hoće li se iz izvida izroditi i podizanje optužnice.Podnijeta ostavka

Ministrica kulture Andrea Zlatar Violić u srijedu 25.ožujka je podnijela pisanu ostavku premijeru Zoranu Milanoviću. Vlada je na svom Twitter profilu objavila da je premijer Milanović primio i prihvatio ostavku ministrice.

Kao ministrica prihvaćam odgovornost za nepravilnosti u računovodstvenom poslovanju i ispričavam se zbog nedovoljne kontrole i nepridržavanja propisa u financijskom poslovanju. Iako su sva dugovanja podmirena, smatram da je logična posljedica moje odgovornosti za nepravilnosti u financijskom poslovanju ostavka. Stoga ovime podnosim ostavku na mjesto ministrice kulture u Vladi RH, stoji
u pismu ostavke Andrea Zlatar Violić.

Nijedna vlada do sada nije imala toliko smjena ministara, ovo je deveta u Milanovićevoj vladi.

Ministrica kulture Andrea Zlatar Violić (HNS)je deveta osoba koja je od početka mandata Milanovićeve vlade napustila Banske dvore. Prvo je zbog zdravstvenih problema otišao Zlatko Komadina (SDP), potom Mirela Holy (SDP) zbog pisma u kojem traži zaštitu za suprugu stranačkog kolege, a Radimir Čačić (HNS) zbog odlaska na odsluženje kazne. Veljko Ostojić (IDS) morao je dati ostavku zbog povezanosti s aferom sa zemljištem, Neven Mimica (SDP) otišao je u Bruxelles, a Slavko Linić (SDP) Vladu je morao napustiti zbog sukoba s premijerom. Zbog unutarstranačkih sukoba Milanović je najurio je Rajka Ostojića, a kolateralna žrtva te smjene bio je Željko Jovanović.

Milanovićeva vlada

rasuta Milanovićeva vlada
Razlog ostvke ministrice Violić
Razlog je nedavno izvješće Državne revizije koja je, među ostalim, utvrdila kako je ministrica kulture uzimala akontaciju za službena putovanja na koja na kraju uopće ne bi otišla i kako je novac tek naknadno vraćala u državni proračun, i to u mjesečnim ratama, uskratom dijela ministarske plaće.
Ljudski mi je teško gledati kako će inače odlična karijera jedne pametne osobe ostati zasjenjena ovom glupošću. To što je učinila ne mogu nazvati nikako drugačije nego običnom glupošću jer kao ministrica mora paziti na svaku kunu javnog novca. Pretpostavljam da će ona sama dati ostavku u normalnom razgovoru s predsjednicom stranke, rekla je za vecernji.hr osoba iz vrha HNS-a.

Ministar gospodarstva i potpredsjednik Hrvatske narodne stranke Ivan Vrdoljak,  za televiziju N1, je rekao da se "intenzivno razgovara o odlasku ministrice kulture Violić iz Vlade. Tko bi je mogao naslijediti još se ne zna. Rekao je, ako je istinit nalaz Državne revizije, to se ne smije događati i dodao de je prirodno, ako ministrica treba otići mi ćemo predložiti najstručniji mogući kadar. 

Prihvatljivih grešaka nema. Svi mi trebamo voditi računa kako trošimo svaku kunu javnog novca. Konkretan slučaj ministrice Violić mi je teško komentirati jer je to prvenstveno pitanje za predsjedsnika Vlade. Ja sam zadovoljan što je moje ministarstvo već drugu godinu za redom dobilo bezuvjetno mišljenje Državne revizije, rekao je SDP-ov ministar Branko Grčić.

Premijer Zoran Milanović se nije aktivnije uključio u priču jer, kako se doznaje, želi Vesni Pusić dati priliku da sama riješi slučaj jer je ipak riječ o ministrici iz redova HNS-a.

izvor:vecernji.hr/dnevnik.hr/ hic

vezane objave
Zastupnica HNS-a prešla u Čačićevu reformističku stranku.
Vijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre