Accomodation in Croatia
HIA-porta
Patria-Promocija, marketing agencija
Made in Croatia, proizvodi i suveniri
 

ADRESAR HRVATA
IZVAN RH(2700adresa)
Adresar Hrvata izvan RH
narudžba:info@ppr.hr01.travnja 2015.
ZBOG IZJAVE SRPSKOG MINISTRA ZA RAD 
Hrvatska uputila oštar prosvjed Srbiji: Veleposlanik pozvan na konzultacije u Zagreb

ZAGREB: Hrvatsko Ministarstvo vanjskih poslova zbog posljednjih događaja u Beogradu uputila oštar prosvjed "otpravnici poslova veleposlanstva Republike Srbije u Republici Hrvatskoj Bosi Prodanović, a hrvatski veleposlanik u Republici Srbiji Gordan Markotić bit će pozvan na konzultacije u Zagreb". Iz Ministarstva na čijem čelu je Vesna Pusić, izjave srpskog ministra za rad Aleksandra Vulina nazvali su "uvredljivima nedopustivima i krajnje neodgovornima".

"Šešelj govorom mržnje, ratnom retorikom i simbolikom, pokušava utjecati na regiju"

"Optuženi ratni zločinac Šešelj, govorom mržnje, ratnom retorikom i simbolikom, pokušava utjecati na regiju, a posebno na odnose između Srbije i Hrvatske, paleći hrvatsku zastavu pred državnom institucijom Republike Srbije. Više javno tužilaštvo, prema navodima srbijanskih medija, reagiralo je pokretanjem kaznenog postupka, što smatramo korakom u smjeru smirivanja nastale situacije", stoji u priopćenju Ministarstva vanjskih poslova.

Dodaju da je u takvim okolnostima zadaća svih političara smirivati situaciju te djelovati racionalno i odgovorno. Podsjećaju da europske vrijednosti podrazumijevaju dobrosusjedske odnose i korektno ponašanje u regiji te da je to jedan od preduvjeta Srbije u pregovorima za članstvo u EU.

"U tom kontekstu, današnje izjave visokog političkog dužnosnika Aleksandra Vulina smatramo uvredljivim, nedopustivim i krajnje neodgovornim", zaključili su iz Ministarstva na čijem čelu je Vesna Pusić.

Gotovinu nazvao ustaškim generalom

Podsjetimo, srpski ministar za rad Aleksandar Vulin je poručio hrvatskom premijeru
 Zoranu Milanoviću da rješenje svih hrvatskih problema nije u tome da govori protiv Srbije. Zamjerio je Milanoviću što generala Antu Gotovinu "naziva anđelom" dok je on za srpskog ministra "ustaški general koji je protjerivao Srbe".

"On je izgubio izbore jer nema hrabrosti provesti reforme koje mi provodimo, izgubio je izbore zato što nema hrabrosti ponašati se kao što se ponaša naš predsjednik vlade, a to je da pokuša održati najbolje moguće odnose sa svima u regiji, a ne da pokušava svađati se sa svima i svoj ego stavlja ispred interesa vlastite države" rekao je Vulin, piše Blic


Šešelj zapalio hrvatsku zastavu

Ratni zločinac i Predsjednik Srpske radikalne strankeVojislav Šešelj zapalio je hrvatsku zastavu ispred 
beogradske Palače pravde. 
Njegov je to odgovor hrvatskim političarimama koji ga, kako je rekao, 'već mjesec dana napadaju kao da su udareni topuzom u glavu'.  Republiku Hrvatsku nazvao je 'ustaškom državom'.

U Palači pravde u Beogradu treba početi suđenje Šešeljevu zamjeniku Nemanji Šaroviću koji je optužen za širenje vjerske, rasne i nacionalne mržnje. On je 2013. na jednom prosvjedu zapalio zastave Kosova, SAD-a, EU-a i NATO-a. 


izvor:vecernji.hr /hic

 

Vijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre