03.travnja 2015.
U SVJETLU NAJNOVIJIH DOGAĐANJA
Kolinda Grabar Kitarović odgovorila na poruku Tomislava Nikolića

ZAGREB: U svijetlu najnovijih odnosa na relaciji Hrvatska-Srbija a vezano za paljenje hrvatske zastave u Beogradu srbijanski predsjednik Tmislav Nikolić uputio je poruku žaljenja hrvatskoj predsjednici. Na poruku hrvatska predsjednica u Beograd je odaslala svoj odgovor.

"Prepoznajem Vašu iskrenu želju jačati naše dobrosusjedske odnose i u našim međudržavnim odnosima nadići svakojake incidentne situacije", stoji u poruci Kolinde Grabar Kitarović koju je u njezino ime svome srbijanskom kolegi, veleposlaniku Ivanu Mrkiću, prenio savjetnik predsjednice za vanjsku i europsku politiku Dario Mihelin, priopćeno je iz ureda predsjednice.

Šešelj prvo odaslao provokativne izjave a onda zapalio hrvatsku zastavu.

Poruka hrvatske predsjednice uslijedila je nakon što je Tomislav Nikolić, također u osobnoj poruci, izrazio gnušanje zbog omalovažavanja državnog simbola Hrvatske, a u povodu incidenta u srijedu kada je optuženi ratni zločinac i vođa Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj u Beogradu zapalio hrvatsku zastavu.

Nakon spaljivanja hrvatske zastave: Nikolić poslao poruku Grabar Kitarović

"Kao predsjednici država imamo osobitu odgovornost za sveukupno ozračje u odnosima i moja je nada da ćemo zajedničkim djelovanjem dodatno potaknuti rad vlada naših dviju država kako bi se konačno zatvorila neka od poglavlja iz nedavne prošlosti koja, čvrsto držim, treba riješiti među susjedima koji se okreću zajedničkoj europskoj budućnosti", stoji u poruci Grabar Kitarović srbijanskome predsjedniku.

"U tom bih smislu željela da naš budući susret donese istinski iskorak u našim odnosima čemu, sigurna sam, oboje težimo", istaknula je hrvatska predsjednica

izvor:dnevnik.hr/hic


Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre