HIC grbovi-500-100


made in croatia, suveniri

02.rujna 2019.
SLIJEDI KAZNENI POSTUPAK
Bivšem ministru Lovri Kuščeviću skinut imunitet

Lovro Kuščević

Mandatno-imunitetno povjerenstvo Hrvatskog sabora ukinulo je zastupnički imunitet Lovri Kuščeviću, bivšem ministru uprave i sadašnjem saborskom zastupniku HDZ-a.  Dalo je i odobrenje Državnom odvjetništvu za pokretanje kaznenog postupka protiv Kuščevića, zbog zlouporabe položaja i ovlasti. DORH-ov zahtjev u Sabor je stigao prošli četvrtak. Kuščević je ranije izjavio kako ga veseli mogućnost da iznese svoju obranu.

Ukidanje imuniteta oporbeni zastupnici iskoristili su za raspravu o Kuščeviću i Vladi. Premda je predsjednik MIP-a HDZ-ov Žarko Tušek apelirao na članove tog tijela da se ne upuštaju u političke kvalifikacije predmeta, oporba se na taj poziv oglušila.

SDP-ov Gordan Maras poručio je da od premijera očekuje ostavku ako se optužnica protiv Kuščevića potvrdi, jer je preuzeo političku odgovornost za njega. I Mostov Robert Podolnjak smatra da slučaj nedvojbeno ukazuje na odgovornost premijera Plenkovića jer je branio Kuščevića "iako dokumentacija pokazuje da postoji opravdana sumnja u počinjenje kaznenih djela".

Istaknuo je i da je za sustav tragično što ne postoje kontrolni mehanizmi koji bi spriječili ovakve situacije "nego kriminal i korupciju otkrivaju mediji koji jedini zaslužuju izvanrednu ocjenu".


Bivšem ministru policija je ranije obavila pretres njegovih kuća što je uslijedio nakon brojnih
afera s nekretninama i prenamjenama zemljišta.

Bivši ministar uprave početkom srpnja podnio je ostavku .Dalje će obnašati dužnost zastupnika u Hrvatskom saboru.

HIC.hr
foto: arhiv
 


Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre