Accomodation in Croatia
HIA-porta
Patria-Promocija, marketing agencija
Made in Croatia, proizvodi i suveniri
 

ADRESAR HRVATA
IZVAN RH(2700adresa)
Adresar Hrvata izvan RH
narudžba:info@ppr.hr


Ruža Tomašić08.svibnja 2015.
KONZERVATIVKA I EUROPARLAMENTARKA
Ruža Tomašić: Govorim ono što mnogi misle ali šute.

Nedjeljna izjava Ruže Tomašić o 'čišćenju Srba iz Hrvatske' ne komentira se samo u Hrvatskoj. Reagirali su državni dužnosnici Srbije i Bosne i Hercegovine. 

Beogradski Blic Ružu Tomašić naziva 'Šešeljem u suknji'. Oglasio se i premijer Aleksandar Vučić. koji je kazao kako bi se loše osećao kada bih bilo šta odgovarao gospođi Tomašić'. Smatra da njezine izjave - loše govore o HrvatskojRuža Tomašić mu je poručila kako njezina izjava uopće ne govori loše o Hrvatskoj. 'Ja mislim da govorim ono što mnogo ljudi misli, ali šuti. Mi jako dobro znamo tko je bio agresor, tko je bila žrtva', kazala je.

Reagirao je i srbijanski ministar vanjskih poslova Ivica Dačić, s kojim naša europarlamentarka već ima povijest sukoba. 'Sramota je da se zastupnica u Europskom parlamentu, instituciji Europske unije, zalaže za etničko čišćenje Srba. Očekujem da se hrvatski državni vrh od nje ogradi', poručio je Dačić. 

Još oštriji bio je ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak. Izjavu je nazvao fašističkom, i upozorio da nanosi golemu štetu pomirenju u regiji.
Ruža je odgovorila 'Nisam rekla ništa što ne stoji. Jedino što bih promijenila - ne bih rekla Srbi nego četnici. Ne treba čistiti Srbe iz Hrvatske nego treba čistit četnike. Treba im se konačno suditi'. 

Iz Ministarstva vanjskih poslova zasad nema službenih reakcija, ali je zato istup uime HNS-a, stranke ministrice Vesne Pusić, osudio Goran Beus Richenberg. Hrvatski veleposlanik u Srbiji Gordan Markotić, u izjavi za tamošnje medije kazao je kako hrvatski europarlamentarci - istupaju u svoje ime.
Izjava Aleksandra Vulina i reakcije u Hrvatskoj


Ruža Tomašić je reagirala na izjavu srvijanskog ministra rada Aleksandra Vulina koji je poručio da da Hrvatska Srbiji ne dijeli lekcije i ostavi je na miru te da pogleda u vlastito dvorište i procesuira svoje slučajeve ratnih zločina.

-
Neka oni mole Boga da mi ne počistimo svoje dvorište, jer ako mi počnemo čistiti svoje dvorište imat će oni još jako puno Srba iz Hrvatske koji će morati ići u Srbiju. Oni drže ovu državu za blagajnu i samoposlugu, a ništa joj ne daju - kazala je predsjednica Hrvatskih konzervativaca i europarlamentarka,
Ruža Tomašić

Vulin je reagirao na govor ministra Ranka Ostojića u Borovu koji je srbijanskim vlastima poručio da europski put mogu dokazati tako da omoguće suđenje krivcima za ubojstvo dvanaestorice policajaca.

Počasna građanka Vukovara Vesna Škare Ožbolt kazala je da srbijanska politika ne percipira prošlost onako kako se dogodila." Dok dok god srbijansko vodstvo prelazi preko toga, neće steći uvjete za ulazak u EU" dodala je Škare Ožbolt.

Predsjednik Stožera za obranu hrvatskog Vukovara Tomislav Josić poručio je da bi trebalo na papir staviti koliko je zločina počinjeno i procesuirano i s jedne i s druge strane.

Mislim da bi onda ispalo da su oni opstruirali, a nisu procesuirali. Oni su počinili puno više zločina - kazao je. Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava dodao je: ''Komentirati izjave bilo koga iz države koja je priznala četnički pokret, dopustit ćete, ne pada mi na pamet''.

(hrt/vecernji.hr/hic)Vijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre