ADRESAR HRVATA
IZVAN RH(2700adresa)
Adresar Hrvata izvan RH
narudžba:info@ppr.hr26.svibnja 2015.
SDP ODRŽAO PRESICU"EUROPSKI TABLOID IZVOR INFORMACIJA ZA HDZ"
HDZ je trebao reći da se poziva na erotske, a ne europske medije

SDP je u ponedjeljak održao konferenciji za novinare "Europski tabloidi izvor informacija za HDZ" koja je bila reakcija na HDZ-ovu konferenciji "Europski mediji - Hrvatskoj prijeti grčki scenarij".

Koliko god se oni na konferenciji pokušavali ograditi o kojim se europskim medijima radi - jedan jedini europski mediji objavio je nešto slično, s takvim naslovom, a to je njemački tabloid Bild. Imali ste priliku vidjeti razinu na koju se referira HDZ tako da bi im točan naziv konferencije trebao glasiti erotski mediji, a ne europski mediji, rekao je SDP-ovac Arsen Bauk.

Potom je govorio što kažu relevantni čimbenici - europski povjerenik Pierre Moskovici za kojeg je istaknuo kako je rekao da je Europska komisija vidjela napredak u Hrvatskoj.

Europski povjerenik za ekonomiju, Pierre Moscovici je komentirao odluku Europske komisije da neće pojačati makroekonomski nadzor nad Hrvatskom. Europska komisija uvidjela je jasan napredak u Hrvatskoj te su zaključili da zbog ambicioznih reformi Vlade RH, koje se počinju ostvarivati, nije bilo pogoršanja u procesu makroekonomskih neravnoteža, rekao je Bauk.

Istaknuo je nekoliko efekata integracije Republike Hrvatske u Europsku Uniju. Već u prvoj godini vidljivi su indirektni učinci članstva u EU, a u narednim godinama će se vidjeti još više, posebno vezano za punu integraciju na EU tržište, povećanje industrijske proizvodnje i izvoza, a time i rast zaposlenosti. Zaredale su dobre vijesti koje to potvrđuju, a koje ujedno govore o promjeni gospodarskih trendova koji su započeli u 2014. i nastavljeni u 2015.

Hrvatska je tako prema podacima Eurostata, u skupini četiri zemlje Europske Unije s najsnažnijim rastom stope zaposlenosti u prošloj godini. Zaposlenost se u 2014. povećala sa 1.841.000 na 1.893.000 ljudi, a u ožujku ove godine broj nezaposlenih manji je za 15,3% u odnosu na isti mjesec 2014. godine.

“Ovo je samo nekoliko osnovnih podataka koji jasno govore o napretku naše države. Sada neka hrvatski građani ocjene koji su izvori relevantni, europski tabloidi ili službene europske institucije,” zaključio je Bauk.

Ekonomski analitičari o stanju u Hrvatskoj

Ekonomski analitičar Šonje: Hrvatska je najzaduženija zemlja od Baltika do Crnog mora.

HDZ-ova presica, 25.svibnjahic
Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre