Srećko Flego13.svibnja 2015.
SDP TREBA ZAOKRET
Srećko Flego uputio manifest predsjedništvu SDP-a, odgovor nije dobio.

Saborski zastupnik u kvoti SDP-a Gvozden Srećko Flego potvrdio je za HTV da je još u ožujku uputio interni dokument, svojevrsni manifest u kojemu je napisao da je SDP-u potreban politički zaokret. 

U tom se dokumentu predlaže znatne promjene u unutarnjem ustroju stranke, ali je poseban naglasak stavljen na ekonomska, socijalna i manjinska pitanja. Kao bivši ministar znanosti Flego se posebno osvrnuo i na stanje u obrazovanju. Odgovor iz vrha SDP-a nije dobio a na predloženi dokument odgovorila su mu samo tri člana te stranke.  Na naše pitanje HTV-ovog novinara , očekuje li ikakve posljedice zbog svog manifesta, zagonetno je poručio novinarima - vjerujem da ćete vi sve pratiti i o tome izvijestiti.

I SDP-ov ministar uprave Arsen Bauk referirao se na manifest koji je uputio Flego. Kako kaže, on podupire svaki manifest "s obzirom na to da onaj najpoznatiji manifest počinje s jedan bauk kruži, prema tome - bauk demokracije neka kruži strankom, društvom, svima" i dodao da svatko može izraziti svoje mišljenje, a da se o razlozima može raspravljati.

(hrt/hic)

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre