ADRESAR HRVATA
IZVAN RH
Adresar Hrvata izvan RH
narudžba:info@ppr.hr29.lipnja 2015.
SDP OBEČANJIMA ŽELI PRIVUĆI GLASAĆE DESNE OPCIJE
Hajdaš Dončić: Nova zračna luka zvat će se Franjo Tuđman, on je moj Zagorec!

Ministar prometa, pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić u dnevniku NOVE TV sinoć je izjavio kako će se nova Zagrebačka zračna luka koja se gradi zvati po hrvatskom predsjedniku, dr. Franji Tuđmanu.
" Da, zvat će se po prvom predsjedniku, to uopće nikad nije bilo niti upitno. Dakle, s koncesionarima, što dozvoljava i koncesijski ugovor, o tome razgovaramo posljednjih par mjeseci i u trenutku puštanja novog terminala, on će se zvati po imenu prvog hrvatskog predsjednika, dakle Franje Tuđmana. To apsolutno nije upitno, to nije vrijedno bilo kakve javne rasprave danas u Hrvatskoj" , kazao je ministar i dodao kako ta odluka nije donijeta niti uvjetovana političkim pritiskom HDZ-a.

"Franjo Tuđman je hrvatski predsjednik, antifašist, partizan, on je moj Zagorec. Mi o tome, kažem, razgovaramo već nekoliko mjeseci, 3. srpnja je i Povjerenstvo za praćenje koncesije i davatelj koncesije, Vlada RH, ionako je planirala da novu zračnu luku, dakle ne staru zračnu luku, a to je na Božić 2016. godine i to je investicija od 220 milijuna eura, jednostavno imenuje imenom predsjednika. To je za nas normalno, pošto HDZ koji je vladao Hrvatskom mnogo, mnogo godina, nikad im to nije palo napamet pa im evo niti sad nije palo napamet. Eto bez političkog pritiska, zračna luka će se zvati Zračna luka Franjo Tuđman, rekao je.

Podsjetimo  HDZ je već ranije na prijedlog predsjednika Tomislava Karamarka, službeno obnovio inicijativu da zagrebačka zračna luka Pleso dobije naziv - „Dr. Franjo Tuđman“! S obzirom na povijesnu ulogu dr. Tuđmana koju je Milanović spoznao, vjerujemo da će i on i SDP poduprijeti našu inicijativu poručili su tada iz HDZ-a.
Tako će potvrditi da Hrvatska može funkcionirati po načelu „i mi i oni“, a ne na njegovoj prijetnji „ili mi ili oni“! - sažetak je to poruka s konferencije za novinare koju su u petak 26.lipnja održali predsjednik zagrebačkog (gradskog) HDZ-a (i član nacionalnog Predsjedništva) Andrija Mikulić i predsjednik velikogoričkog HDZ-a (i gradonačelnik Velike Gorice) Dražen Barišić.

Više u vido prilogu
izvor:vecernji.hr/hdz/hic
Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre