HIC kuglice za bor


made in croatia, suveniri

04. prosinac 2018.
SEI SUMMIT U ZAGREBU
Predsjednica i premijer s gostima prošetali gradom

predsjednica i premijer sa sudionicima SEI summita
Na fotografiji: Andrej Plenković, Kolinda Grabar Kitarović i Peter Pellegrini

Nakon svečane večere premijer Plenković i predsjednica Grabar-Kitarović sinoć su prošetali gradom sa sudionicima SEI sumitta koji se održava u Zagrebu te im pokazali čari zagrebačkog Adventa.

Summit se nastavlja a sudionici i danas pristižu u Zagreb. Premijeri Mađarske, Albanije, Slovačke, Makedonije i Rumunjske stigli su u ponedjeljak u Zagreb na summit čelnika Srednjoeuropske inicijative (SEI), a uz  hrvatske čelnike na svečanoj večeri dočekali su ih i prosvjednici protiv mađarskog čelnika Viktora Orbana.

SEI ima 18 članica, a u Zagreb su stigli premijeri njih pet - Peter Pellegrini iz Slovačke, Vasilia Victoria Dancila iz Rumunjske, Zoran Zaev iz Makedonije, Edi Rama iz Albanije i Viktor Orban iz Mađarske.

Ostale članice predstavljaju veleposlanici ili drugi dužnosnici, a na skup je došao i predstavnik Organizacije za sigurnost i suradnju u Europi (OESS) te predsjednik Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Suma Chakrabarti. Goste iz zemalja srednje i jugoistočne Europe ugostili su na večeri u hotelu Esplanade premijer Andrej Plenković, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednik Sabora Gordan Jandroković, ministrica vanjskih poslova Marija Pejčinović Burić i drugi dužnosnici.

Nakon sinočnje večere sudionici sastanka na vrhu Srednjoeuropske inicijative (SEI) prošetali su središtem grada i upoznali se s čarima Adventa u Zagrebu. Posjetili su i Umjetnički paviljon i razgledali izložbu Vlahe Bukovca, a zatim u Ledenom parku uživali u nastupu klizača.

Zbog održavanja SEI summita u Zagrebu vrijedi posebna regulacija prometa.

 


jutarnji.hr/HIC.HR
foto:
Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre