04.veljače 2015.
BRANITELJI IZ SAVSKE 66 USPJELI
Sabor će ipak raspravljati o reguliranju prava branitelja

ZAGREB: Predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko uputio je u zakonodavnu proceduru Prijedlog zaključka o načinu reguliranja prava hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji koji su preložili 54 zastupnika, potpisnici inicijative predstavnika prosvjednika iz Savske 66.

Hrvatski branitelji su 27. veljače proveli svoju raniju najavljenu akciju prikupljanja potpisa saborskim zastupnicima jer raniji pokušaji da se na dnevni red Hrvatskog sabora postavi rasprava o pravima hrvatskih branitelja nisu uspjeli.

Nije dopušteno ni da se zastupnicima obrati predstavnik branitelja te jedini način da se u Saboru nešto poduzme bilo je prikupljanje potpisa jedne trećine zastupnika, a to je 51 zastupnik. Toliko je po Poslovniku Sabora potrebno da predsjednik Sabora mora postaviti na dnevni red traženu točku.

Uvrštavanje predloženog zaključka u dnevni red potpisima su zatražili zastupnici HDZ-a, HDSSB-a, HSS-a, HSP AS-a te zastupnica DC-a Vesna Škare Ožbolt, nezavisni Jadranka Kosor i Branko Vukšić te SDP-ov zastupnik Franko Vidović.

Predložni je zaključak upućen u proceduru, no Sabor još nije odlučivao o njegovu uvrštavanju u dnevni red.

Izvor: narod.hr /hic
vezano za ovu temu

Branitelji iz Savske održali sastanak s predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović


Antiprosvjed "Stop teroru šatoraša"

Đuro Glogoški pred novinarima pozvao Milanovića na detektor laži.Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre