Accomodation in Croatia
HIA-porta
Patria-Promocija, marketing agencija
Made in Croatia, proizvodi i suveniri
 

ADRESAR HRVATA
IZVAN RH(2700adresa)
Adresar Hrvata izvan RH
narudžba:info@ppr.hr04.svibnja 2015.
SLUŽBENI POSJET
Vesna Pusić u službenom posjetu Iraku.

Vesna Pusić
Tijekom službenog posjeta Iraku prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i EU integracija Vesna Pusić u nedjelju je razgovarala s ministrom nafte Adilom Abdulom Mahdijem o jačanju bilateralnih odnosa i upoznala ga s prioritetnim projektima Hrvatske.

Kako je priopćeno iz ministarstva vanjskih i europskih poslova ministrica je istaknula da tridesetak hrvatskih tvrtki ima interesa za uspostavu suradnje ili već radi s iračkim partnerima. Također je ministra Mahdija informirala o prioritetnim projektima Hrvatske, dodaje se u priopćenju.

Irak je treća zemlja u svijetu po zalihama nafte, a 11. po zalihama plina, kazao je ministar Mahdi i dodao da je kriza u toj regiji utjecala i na energetski sektor Iraka.
"Vaš je posjet vrlo važan i uvjereni smo da će rezultirati jačanjem gospodarskih odnosa jer mogućnosti postoje", rekao je Mahdi.

Šefica hrvatske diplomacije posjet Iraku danas nastavlja susretom s ministrom unutarnjih poslova Muhamedom Salimom Al-Rahbanom, s ministrom obraneKhaledom al-Obeidijem, s ministricom za ženska pitanja Bayan Nouri te s predsjednikom Iraka Fuadom Masumom a tijekom službenog posjeta će otići 
Erbil kako bi razgovarala s regionalnom kurdistanskom vladom.

Posjet Iraku ministica Pusić počela u subotu sastankom s predsjednikom parlamentaSalimom al-Džaburijem, a u nedjelju je razgovarala s potpredsjednikom iračke vlade Salimom Mutlagom te s iračkim kolegom po dužnosti Ibrahimom al-Đafarijem. Kao četiri glavna područja za suradnju s Irakom navela je vojno-obrambeni kompleks, gospodarstvo, razvojnu pomoć i mijenjanje imagea zemlje u međunarodnim odnosima, priopćilo je ministarstvo.

Naše tvrtke s područja prehrambene industrije, energetike, građevine, IT-a i farmaceutike, spremne su raditi u Iraku, neke od njih već su se interesirale za raspisane javne natječaje u Iraku, posebno u Bagdadu, rekla je šefica hrvatske diplomacije , prenosi HINA 
( HIC)

 


  

 

Vijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre