HIC-logo


Accomodation in Croatia
HIA-porta
Patria-Promocija, marketing agencija
Made in Croatia, proizvodi i suveniri
 
ADRESAR HRVATA
IZVAN RH (2700adresa
Adresar Hrvata izvan RH
narudžba:info@ppr.hr

 

10.travnja 2015.
KONFERENCIJA ZA NOVINARE
Branitelji iz Savske ustrajni: 'Mi ostajemo u šatoru, nebitno je gdje spava Glogošk

ZAGREB: Hrvatski branitelji koji prosvjeduju pred Ministarstvom branitelja u Savskoj 66 održali su danas izvarednu presicu i osvrnuli se na odluku Vlade koja je odbila prijedlog o objedinjavanju njihovih prava s članovima njihovih obitelji. Glavnu riječ vodio je Josip Klemm, jedan od utemeljitelja braniteljskog prosvjeda, Đuro Glogoški se uopće nije pojavio.

"Glogoški se nalazi u krevetu, ima visoku temperaturu i njegovo stanje nije najbolje, no nebitno je gdje on spava, mi se iz šatora nećemo maknuti", rekao je Klem

Klemm je istaknuo i veliku gorčinu koju branitelji osjećaju zbog odluke Vlade o odbijanju ustavnog prijedloga, a posebice ih je razočarala reakcija premijera Milanovića. "Bili smo na sastancima s mnogima u Vladi, a odbio nas je samo Milanović. Taj čovjek za nikoga nema vremena, osim možda za sebe", razočarano je prokomentirao Klemm.

Vlada: 'Nema temelja za donošenje Ustavnog zakona o braniteljima'

Klem je rekao da će u idućih dva tjedna organizirati okrugli stol na koji će pozvati sve čelne ljude u zemlji, ministra branitelja Predraga Matića i zagrebačkog nadbiskupa Josipa Bozanića i na kojem će se vidjeti tko ima koje argumente te tko laže a tko ne.

"Hrvatski branitelji će u idućih dva tjedna organizirati okrugli stol na koji ćemo pozvati predsjednicu Republike Kolindu Grabar-Kitarović, premijera Zorana Milanovića, ministra branitelja Predraga Matića, kardinala Josipa Bozanića i predsjednika HHO-a Ivana Zvonimira Čička. Onda ćemo vidjeti tko ima koje argumente, tko laže a tko ne laže i tko branitelje naziva kukavicama", rekao je Klemm .


Klem je komentar Vesne Nađ da bi morali biti ludi kad bi im plaćali smještaj u hotelima krajnje ocijenio licemjernim. Nađ je aludirala na izjavu glogoškog koji je na upit novinara gdje stanuje nakon što je iselio iz kuće u Zaprešiću odgovorio "u hotelu Sharaton" gdje mu je smještaj ponudila zamjenica mistra branitelja.

"Naravno, za to nemaju novaca, ali ministar Matić bez problema može potrošiti 400.000 kuna sa službene kartice, uostalom, možete to i sami istražiti."kaže Klem.

Stopostotni ratni invalid Marko Radoš također se obratio novinarima, rekavši kako će danas prisustvovati sahrani jer je jedan od branitelja počinio samoubojstvo.

Osvrćući se na najavu proslave obljetnice Oluje, branitelji su se usprotivili održavanu mimohoda u Zagrebu, rekavši kako bi prikladno mjesto za tako nešto ipak bio Knin.izvor:rtl.hr/hic

vezane vijesti

09.travnja 2015. Glogoški iselio iz kuće u Zaprešiću
08.travnja 2015. Đuro Glogoški izašao iz kuće u Zaprešiću
07.travnja 2015. Kardinal Bozanić primio branitelje koji prosvjeduju u šatoru ispred Ministarstva branitelja
19.ožujka 2015. Jospović poručio da se na maskembalu u Savskoj krije lažno domoljublje.
4.veljače 2015. Reakcija Hrvatskih branitelja na haašku presudu u slučaju međutužbe između Hrvatske i Srbije
29.siječnja 2015. Sabor raspravlja o pravima branitelja, branitelji napustili Sabor uz tešeke riječi.
17.prosinca 2014. Vlada udovoljila jednom od zahtijeva hrvatskih branitelja.
13.studenog 2014 Potpora hrvatskim braniteljima iz Australije, od Hrvatskog svjetskog kongresa
31.listopada2014. Ministarstvo branitelja, osim što je izgubilo predznak ‘hrvatskih’, izgubilo je dignitet i svrhu postojanja
28. listopada 2014.  Otvoreno pismo premijeru Milanoviću
   
   
   Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre