HIC


made in croatia, suveniri

22.veljače 2019.
IZBORI ZA EU PARLAMENT
Mirela Holy na listi SDP-a iako nije član te stranke

Mirela Holy

Davor Bernardić , predsjednik SDP-a predložio je da se na listi te stranke za izbore EU parlamenta nađe i Mirela Holy. Predsjedništvo SDP-a je prihvatilo Bernardićev prijedlog.

Mirela Holy je imala tri uvjeta, potvrdila je za HRT. Nije željela da njeno mjesto na listi bude uzrok nekakvih sukoba i prijepora u stranci. Drugi uvjet je bio da se ne mora vraćati u stranku. Treći uvjet je bio da bude na samom dnu liste.


Mirela Holy je uvjerena socijaldemokratkinja, žena koja se snažno zalaže i bori za okoliš, paritetnu demokraciju i prava manjina. Zbog toga je ona na našoj listi pravo pojačanje, kazao je nakon sjednice predsjednik SDP-a Davor Bernardić. Dodao je kako o mjestu na listi nisu razgovarali. Holy je izrazila želju da to bude negdje na dnu liste, ali će na njegov prijedlog o konačnoj listi odlučiti Glavni odbor. Kazao je kako je posebno ponosan na 'puni rodni paritet' SDP-ove liste za nadolazeće EU izbore


Ona je istinska socijaldemokratkinja i za nas pravo pojačanje, objavio je SDP na Twitteru.

- Mirela Holy bila je, je i ostat će vjerojatno uvijek na ljevici. Da je stjecaj okolnosti bio drugačiji u onoj vladi u kojoj je bila ministrica vjerojano nikad ne bi ni napustila SDP. Meni je žao da je do toga uopće ikada došlo, rekao je član Predsjedništva Ivo Jelušić novinarima prije početka sjednice Predsjedništva SDP-a. Na pitanje hoće li ona biti na listi za Europski parlament odgovorio je kako se o tome razgovara, a tu listu će SDP utvrditi za oko mjesec i pol dana.

Na izlasku iz sjedišta SDP-a je prije početka sjednice Predsjedništva stranke viđena i Mirela Holy. Protiv Holy na mjestu kandidatkinje za Europski parlament nema ništa ni Zlatko Komadina, koji je rekao kako može reći samo dobro o njoj. "Mislim da ona može pomoći SDP-u. Pozdravljam dolazak svih koji pomažu SDP-u, a ne traže da se pomogne njima", kazao je Komadina.

- Nemam ništa protiv da kolegica bude na listi. Bila je istaknuta članica SDP-a, no pitanje je što se dogodilo s biračkim tijelom koje je ona privlačila. Pitanje je koliko je to biračko tijelo spremno za nju se opredijeliti nakon svih prepiranja sa SDP-om i Orahom, kazala je Biljana Borzan te dodala kako je SDP-u u interesu "povući birače i iz tog bazena".

SDP je donio dvije velike odluke. Usvojili smo Nacrt programa s kojim izlazimo na EU izbore. Nacrt ide u javnu raspravu. Izradio ga je Središnji savjet na čelu s Brankom Grčićem. Želimo da Hrvatska bude ravnopravni član EU-a, a ne da njeni građani budu građani drugog reda. Programom za otoke Tonina Picule želimo poboljšati život na otocima. Želimo da naši poljoprivrednici budu tretirani isto kao i njihovi europski kolege. Tražimo i veću iskoristivost sredstava iz EU-a, kazao je nakon sjednice predsjednik SDP-a Davor Bernardić
Politički put Mirele Holy

Mirela Holiy je bila osnivačica i predsjednica stranke Održivi razvoj Hrvatske-ORaH, prije toga je bila članica SDP-a.
Zastupnica u Hrvatskom saboru je bila u dva mandata i na kraju ministrica zaštite okoliša i prirode u Milanovićevoj vladi.

Nakon medijskog objavljivanja e-pošte 7.lipnja 2012. godine u kojoj je lobirala da supruga jednog člana SDP-a ne bude otpuštena s radnog mjesta podnijela je ostavku na ministarsko mjesto ocjenjujući kako je "nepromišljenim mailom nanijela političku štetu Vladi".Tada je potvrdila da su tijekom obnašanja ministarske dužnosti na nju bili vršeni pritisci i upućivane prijetnje smrću.U listopadu 2012. pojavila su se nagađanja daHrvatski laburisti žele Holy kao svog kandidata za gradonačelnicu Zagreba, no te su sumnje laburisti brzo otklonili. (izvor:wikipedia)hrt / HIC.hr
foto:
 


Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre