Accomodation in Croatia
HIA-porta
Patria-Promocija, marketing agencija
Made in Croatia, proizvodi i suveniri
 

ADRESAR HRVATA
IZVAN RH(2700adresa)
Adresar Hrvata izvan RH
narudžba:info@ppr.hr25.rujna 2015.
ZBOG UVRJEDLJIVOG SADRŽAJA
Hrvatski veleposlanik u Beogradu odbio primiti prosvjednu notu.
Ministarstvo vanjskih poslova Srbije uputilo je prosvjednu notu Veleposlanstvu Hrvatske u Beogradu u kojoj se žustrom retorikom obrušilo na mjere zabrane ulaska vozila srpskih registarskih oznaka u Hrvatsku.

Hrvatsko veleposlanstvo u Beogradu

Veleposlanik Republike Hrvatske u Republici Srbiji odbio je primiti prosvjednu notu upućenu od Ministarstva vanjskih poslova Republike Srbije budući da Republika Hrvatska kvalifikacije navedene u noti o "diskriminatorskom karakteru mjera koje se mogu usporediti samo s mjerama poduzimanima u prošlosti, u vrijeme fašističke Nezavisne Države Hrvatske“ smatra krajnje uvrijedljivima, neprimjerenima i neprihvatljivima za komunikaciju sa susjednom zemljom.

– Problemi velikog pritiska izbjegličkog vala koje osjećaju i Hrvatska i Srbija treba rješavati u duhu dobrosusjedskih odnosa i europske solidarnosti te konstruktivnom suradnjom oko dolaska i prijama izbjeglica na hrvatsko-srpskoj granici. Sadašnju situaciju možemo olakšati isključivo koordinirajući napore i Srbije i Hrvatske kojima ćemo smanjiti pritisak na zajedničkoj granici.Kao što su čelnici država i vlada Europske unije na jučer održanom sastanku zaključili – u ovoj krizi nema jednostavnih rješenja i s ovim izazovom možemo se suočiti samo zajedničkim radom u duhu solidarnosti i odgovornosti. Republika Hrvatska nastavit će se snažno zalagati za odgovarajuću pomoć Europske unije zemljama zapadnog Balkana u upravljanju izbjegličkim tokovima, što je upravo i jedna od ključnih poruka jučerašnjeg Europskog vijeća – navodi se u priopćenju Ministarstva vanjskih poslova.

Podsjetimo, ministarstvo vanjskih poslova Srbije uputilo je prosvjednu notu Veleposlanstvu Hrvatske u Beogradu u kojoj se žustrom retorikom obrušilo na mjere zabrane ulaska vozila srpskih registarskih oznaka u Hrvatsku.

"Ministarstvo vanjskih poslova Republike Srbije uputilo je danas notu Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Beogradu u kojoj najoštrije prosvjeduje zbog mjera zabrane ulaska u Republiku Hrvatsku koje nadležne institucije primjenjuju prema vlasnicima putovnica Republike Srbije i vozilima srpskih registarskih oznaka na graničnim prijelazima između Republike Srbije i Republike Hrvatske", piše u priopćenju objavljenom na internetskim stranicama Ministarstva na čijem čelu je Ivica Dačić.


hrt/hic

 

 

 

Vijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre