HIC http://www.made-in-croatia.com.hr/


made in croatia, suveniri


24.veljače 2019.
POLITIČKE STRANKE
HSS izlazi iz članstva Europske pučke stranke

krešo beljak

Sinoć je na zajedničkoj sjednici Predsjedništva i Proširenog Predsjedništva HSS-a donesena jednoglasna odluka o pokretanju istupa HSS-a iz članstva Europske pučke stranke (EPP). 

Ta odluka se upućuje na Glavni odbor stranke koji će reći svoj konačan stav o izlasku HSS-a iz te europske grupacije stranaka. 

Predsjednica organizacije žena HSS-a "Hrvatsko srce", sada predsjednica Kluba seniora HSS-a, Marija Ledinski-Anić, rekla je kako je došlo vrijeme da HSS izađe iz EPP-a. 

- Kad smo ulazili u EPP činilo nam se da je to prihvatljiva opcija. No, s vremenom se ta grupacija promijenila. Također, vrlo često u zadnje vrijeme su bez rasprave prihvaćani prijedlozi drugih "sestrinskih" stranaka iz Hrvatske, bez da se nas išta pitalo. To dovoljno govori o ravnopravnosti, naglasila je Ledinski-Anić.

- Nama nije mjesto s pretendentima na hrvatski teritorij – Vučićem, Tajanijem ili  Orbanom koji pokušava ući na hrvatsko medijsko tržite kako bi „sipao“ mržnju i propagirao, nama u HSS-u, neprihvatljive ideje. Ponajmanje nam je mjesto u istoj grupaciji s domaćim izdajnicima koji se nazivaju čuvarima hrvatskih nacionalnih interesa, a šaptom su u strane ruke predali sve što se moglo, posljednju u nizu INA-u, zaključio je predsjednik HSS-a Krešo Beljak.

Sjednica Glavnog odbora HSS-a održat će se u sljedećih mjesec dana.

Turbulencija u HSS-u , nezadovoljni traže ostavku predsjednika Kreše Beljaka

hrt.hr/HIC.hr
foto:


 


Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre