HIC grbovi-500-100


made in croatia, suveniri


20.srpnja 2019.
NOVI MINISTRI U PLENKOVIĆEVOJ VLADI
U Hrvatskom saboru izglasano povjerenje novim ministrima Plenkovićeve vlade

novi ministri u plenkovićevoj vladi
foto (s lijeva na desno): Goran Grlić Radman, Josip Alardović, Vesna Bedeković, Mario Banožić, Marija Vučković

Ovo su novi ministri u Plenkovićevoj vladi. Imenovani su u petak u Hrvatskom saboru nakon što ih je prethodno premijer Plenković predstvio na sedam matičnih saborskih odbora.

Sabor je u petak na izvanerdnoj sjednici, sazvana u 17,00 sati, izglasao povjerenje Davoru Božinoviću za mjesto potpredsjednika Vlade za vanjske i europske poslove i ljudska prava, Zdravku Mariću za funkciju potpredsjednika Vlade, Gordanu Grliću Radmanu za dužnost ministra vanjskih i europskih poslova, Ivanu Malenici za dužnost ministra uprave, Mariji Vučković za ministricu poljoprivrede, Marku Paviću za ministra regionalnog razvoja i fondova EU-a, Mariju Banožiću za ministra državne imovine i Vesni Bedeković za ministricu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. 

Budući da je tek u 18 sati završila rasprava na Odboru za rad, mirovinski sustav i socijalno partnerstvo o predloženom novom ministru rada i mirovinskog sustava Josipu Aladroviću, Sabor mu je dao potvrdu tek oko 18.35. Svi ministri su prisegnuli

Odmah nakon izglasavanja novi ministri i potpredsjednici Vlade položili su prisegu.


Vlada, novi ministri
foto: (s lijeva na desno) Ivan Malenica, Goran Grlić Radman, Vesna Bedeković, premijer Plenković, Marija Vučković, Marko Pavić, Mario Banožić, Josip Alardović


Potpora glasovima saborskih zastupnika

Ivan Malenica dobio je 82 glasa "za" i 3 "protiv", Vesna Bedeković 82 "za" i 2 "protiv", po 82 glasa "za" Marija Vučković, Gordan Grlić Radman i Marko Pavić, Mario Banožić je dobio 82 glasa "za" i 3 "protiv". 

Povjerenje ministru unutarnjih poslova Davoru Božinoviću te ministru financija Zdravku Mariću kao potpredsjednicima Vlade iskazala su 82 zastupnika. O Josipu Aladroviću Sabor je glasovao nakon završetka rasprave na Odboru za rad, mirovinski sustav i socijalno partnerstvo. On je dobio 79 glasova "za" i jedan "protiv". 

Od oporbe u sabornici glasovali su samo nezavisni Marko Vučetić, Gordan Aleksić (SNAGA) i Snježana Sabolek (Živi zid) koji su bili protiv.Tko su ? i kakvo im je imovinsko stanje ?GORAN GRLIĆ RADMAN novi je ministar Vanjskih i europskih poslova nakon što je njegova prethodnica o Marija Pejčinović Burić imenovana glavnom tajnicom Vijeća Europe.
Trenutačno je veleposlanik u Njemačkoj. Ovaj hrvatski diplomat rođen je 6. lipnja 1958. u Prisoju pokraj Tomislavgrada. Diplomatsku karijeru počeo je u hrvatskim veleposlanstvima u Sofiji i Budimpešti 90-ih godina. Bio je veleposlanik i u Mađarskoj. 

U Bernu je završio dvogodišnju menadžersku školu, a na Fakultetu političkih znanosti doktorirao je 2007. godine.
Suosnivač je nevladine udruge Croatian Swiss Business Consult.

U veljači ove godine dobio je počasnu Globalnu nagradu za javnu diplomaciju (Global Public Diplomacy Award). Nagradu su dodijelili Diplomatski savjet (Diplomatic Council) i magazin Diplomat.

U obrazloženju stoji da nagradu dobiva “za osobite diplomatske zasluge”, “za učvršćivanje hrvatsko-njemačkih odnosa” te stoga što je “kroz svoju funkciju veleposlanika usredotočen na isticanje uloge Hrvatske u Europskoj uniji”.
JOSIP ALARDOVIĆ novi je ministar rada i mirovinskog sustava nakon što je dosadašnji ministar MARKO PAVIĆ preuzeo ministarstvo regionalnog razvoja nakon ostavke ministrice Gabrijele Žalac.

Alardović je diplomirani ekonomist, a od 11. svibnja 2017. je Ravnatelj Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje. Onamo dolazi iz Croatia osiguranja d.d. gdje je obavljao poslove pomoćnika direktora te regionalnog direktora.
U imovinskoj kartici prijavio je mjesečna neto primanja u iznosu od 14.300 kuna.

Ima kredit koji otplaćuje 5668,00 kn mjesečno. Vlasnik je stana od 50 m2 u Zagrebu. Vlasnik je i OPG-a, a posjeduje i udjele u fondu Erste asset management u iznosu od 4500 kn. Prijavio je štednju od 10 000 eura.VESNA BEDEKOVIĆ nova je ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu nakon odlaska Nade Murganić. Rođena je 22. veljače 1966. u Bjelovaru. Diplomirala je na Pedagoškom fakultetu Sveučilišta u Osijeku te nosi titulu doktorice znanosti koju je stekla na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. 

U Sabor dolazi s mjesta dekanice Visoke škole za menadžment u turizmu i matematici iz Virovitice.
U imovinskoj kartici prijavila je neto primanja od 18930,44 kuna. Otplaćuje dva kredita, za jedan izdvaja 4652,22 mjesečno, a za drugi  643,51 kn.

Suvlasnica je kuće s okućnicom u Pitomači, vikendice u mjestu Aršanj te još nekoliko nekretnina.
MARIO BANOŽIĆ novi je ministra državne imovine na koje je došao nakon ostavke Gorana Marića.
Doktor je znanosti, a na mjesto ministra državne imovine dolazi s pozicije predstojnika Ureda državne uprave u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Prije toga radio je u Vinkovcima kao pročelnik Upravnog odjela.
U imovinskoj kartici prijavio je mjesečna primanja od 15 500 kuna. Prijavio je i ukupno 20 000 kuna primanja od, kako je navedeno, edukacijske djelatnosti.

Otplaćuje dva kredita, jedan 960 kuna mjesečno te drugi 1920 eura mjesečno. Vlasnik je stana u Vinkovcima od 82 m2. Uštedio je 7000 eura.
MARIJA VUČKOVIĆ nova je ministrica za poljoprivredu nakon odlaska Tomislava Tolušića.
državna tajnica u tom ministarstvu.
Rođena je 3. srpnja 1974. u Pločama. Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Prije dolaska na mjesto državne tajnice radila je u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije od veljače do studenog 2016. Iskustva ima i kao zamjenica dubrovačko-neretvanskog župana.

U posljednjem izvješću o njezinu imovinskom stanju stoji da ima mjesečna neto primanja u iznosu od 17150,40 kn. Otplaćuje dva kredita s mjesečnim anuitetom koji je malo manji od 4000 kuna te drugi u iznosu od 2585 kuna.

Posjeduje stan od 69 m2 u Pločama. Suvlasnica je voćnjaka u Opuzenu. Vlasnica je dionica u Atlantskoj plovidbi, Luci Ploče i Hrvatskom telekomu. Od ušteđevine je prijavila 4000 kuna. 


Plenkovićeva vlada
Ovo je početna postava Plenkovićeve vlade , danas je znatno izmijenjena.Premijer Plenković smjenio još tri ministra
hrt.hr/ HIC.hr
foto:
 


Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre