07.svibnja 2015.
SA ZATVORENE SJEDNICE
Vlada donijela odluku kojom zbog imovinskih kartica smjenjuju šefovi AZOP-a

ZAGREB: Na zatvorenom dijelu današnje sjednice Vlade donesena je odluka o razrješenju razrješenju ravnatelja Agencije za zaštitu osobnih podataka Ante Rajkovače te zamjenice ravnatelja Dubravke Dolenc."Ovo je samo potvrda toga da Vlada nije i ne stoji iz odluke o izmjenama podataka koji se objavljuju i povlačenju kartica", kazao je ministar uprave Arsen Bauk.
"U Hrvatski sabor upućen je na donošenje Prijedlog odluke o razrješenju", stoji u Vladinom priopćenju.

Podsjetimo, u ponedjeljak je objavljeno da su uklonjene imovinske kartice političara s web stranice Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa zbog rješenja Agencije za zaštitu osobnih podataka. Predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa odmah je nakon toga najavila tužbu Upravnom sudu. Kako je objavljeno riječ je o pet do šest tisuća imovinskih kartica koje će se pojedinačno provjeriti prije povratka na internet.

Dalija Orešković, predsjednica Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa izjavila je kako se Povjerenstvo ne slaže niti s razlozima niti s pravnim tumačenjima s kojima je Agencija za zaštitu osobnih podataka obrazložila ovo rješenje. No, dužni smo poštivati nalog drugog državnog tijela, istaknula je te potvrdila da će protiv tog rješenja pokrenuti upravni spor u kojem će tražiti rješenje poništi.


(hrt/hic)


 


Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre