HIC


made in croatia, suveniri

18.lipnja 2019.
PREDSJEDNIČKI KANDIDAT
Zoran Milanović se kandidirao za predsjednika Republike Hrvatske

Zoran Milanović

Bivši predsjednik SDP-a i bivši premijer
Zoran Milanović - u ponedjeljak je objavio svoju kandidaturu za predsjednika Republike Hrvatske uz slogan "predsjednik s karakterom". Biti će predsjednički kandidat SDP-a .Predsjedništvo te stranke jednoglasno je ga je podržalo.


Na Milanovićevu kandidaturu danas stižu brojne reakcije.

Premijer Andrej Plenković: Ovo je demokratska država, svatko se može kandidirati
-
Formalne kandidature su kroz par mjeseci, ali mi smo utakmicu odigrali prije tri godine, možda opet izgubi,
rekao je Plenković.HSLS

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor izjavio je : HSLS neće podržati Zorana Milanovića za predsjednika i to je potpuno normalno i prirodno. HSLS je na državnoj razini koalicijski partner HDZ-a i ne bi bilo normalno da podržavamo kandidata SDP-a. HSLS nije niti HNS niti SDSS. Da smo u jednoj koaliciji, a podržavamo kandidata druge stranke koja je u ovom trenutku oporba, kazao je Darinko Kosor.


Očekujemo da se pojavi pravi liberalni kandidat

Iako je, kaže, zajedno s Milanovićem išao zajedno u osnovnu školu i znaju se od osme godine, "ovo je politika i posao".

- U politici i poslu treba biti korektan. Mi smo korektni koalicijski partneri, a s druge strane pitanje je hoćemo li uopće podržati kandidata našeg koalicijskog partnera. Mi želimo i očekujemo da se pojavi pravi liberalni kandidat i ako se takav pojavi, on će imati našu podršku, poručio je Kosor.

O podršci Kolindi Grabar Kitarović odlučit će tijela stranke

Hoće li podržati aktualnu predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović ako se ponovno kandidira, predsjednik HSLS-a kaže - o tome odlučiti tijela stranke.

- Prije predsjedničkih izbora imamo sabor stranke. Novo vodstvo stranke će o tome odlučiti. No ono što je sad sigurno, ističe, Zorana Milanovića nećemo podržati.


Radimir Čačić podržava Milanovića i siguran je u njegov uspjeh 

- Hrvatska zaslužuje i treba puno kvalitetniju osobu, s puno više sadržaja i puno manje estrade, s puno jasnijim, čvršćim i kvalitetnije artikuliranim stavovima o svim političkim pitanjima od sadašnje predsjednice, rekao je Radimir Čačić, predsjednik Reformista.

- Po svojim političkim stavovima i dosadašnjem radu, Milanović je osoba koja sasvim sigurno može napraviti taj pomak. On je, dodaje, po mom uvjerenu, lijevi građanski liberal i po tome našoj političkoj poziciji vrlo blizak.
SDP

Arsen Bauk: percepcija o Milanoviću je malo prestroga, ali ja nisam objektivan

-
Svatko tko želi postati predsjednik RH mora dobiti glasove glasača i drugih stranaka, ili onih koji nisu stranački opredijeljeni. Bilo bi prirodno očekivati da to budu stranke ljevice i lijevog centra, s dijelom građana koji podržava ili njega kao političara ili stavove koje on iznosi, rekao je SDP-ovac Arsen Baukhrt.hr/ HIC.hr
foto:
 


Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre