ADRESAR HRVATA
IZVAN RH (tiskani)
Adresar Hrvata izvan RH
narudžba:info@ppr.hr

Accomodation in Croatia
Patria-Promocija, marketing agencija
Made in Croatia, proizvodi i suveniri
Hrvatski iseljenički adresar


25.svibnja 2015.
HDZ OBJAVIO PISMO
Karamarko poslao Milanoviću pismo za razgovor : 'Sjednimo za stol i razgovarajmo!'

Karamarko i Milanović

ZAGREB - Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko u petak je poslao pismo predsjedniku SDP-a, premijeru Zoranu Milanoviću i pozvao ga da sjednu zajedno za stol i razgovaraju. Milanović je odbio njegov poziv i stranačkim priopćenjem mu poručio da pristaje na televizijsku debatu za što je Karamarko rekao da je to sukob, a ne razgovor kojim želi utišati ideološke podjele u društvu. Zoran Milanović ne samo da je odbio razgovarati, nego je taj poziv na dijalog iskoristio za dodatno podgrijavanje atmosfere obračuna u društvu, tvrdi HDZ u svom priopćenju. 
SDP je grubo manipulirao sadržajem pisma, a dio provladinih medija, premda sadržaj pisma nije niti objavljen, apriori je ustvrdio da predsjedniku HDZ-a u stvari nije do razgovora. Odgovor iz SDP-a:

"Ovih dana u medijima pratimo da gospodin Karamarko očito vozi novi Mercedes, pa neka s autom za koji smatra da ga ne dovodi u sukob interesa, napokon dođe i na posao u Hrvatski sabor", piše u priopćenju. 
"Hrvatske su institucije mjesto za razgovor u skladu s Ustavom i zakonima naše države, jer se tamo razgovori odvijaju i pred očima nacije, pa makar pričali i o Karamarkovoj glavnoj temi prolasku kroz dolinu suza ili o njegovom nedavno objavljenom antikomunističkom manifestu. Tema je više nego dovoljno za razgovor, posebice u Saboru", stoji u odgovoru SDP-a
.
Ovih nas je dana upravo gospodin Karamarko podsjetio i na zaključke saborskog Odbora za nacionalu sigurnost i da je to državno tijelo ustvrdilo da je Tomislav Karamarko kao šef obavještajne agencije SOAnezakonito zapošljavao svoje kadrove i prezimenjake na jedan dan u obavještajnu agenciju, pa mimo javnog natječaja, u državnu upravu. Od gospodina Milanovića i dalje ostaje otvoren davno upućen poziv gospodinu Karamarku na javnu televizijsku debatu o svim ozbiljnim problemima o kojima želi razgovarati", zaključili su. Kako bi građani sami, bez bilo kakvih tumačenja sa strane, objektivno mogli prosuditi o motivima i namjerama Predsjednika HDZ-a, objavljujemo sadržaj pisma ovdje.sti


Poštovani predsjedniče Socijaldemokratske partije,
gospodine Zorane Milanoviću,

Učestali prijepori i sve dublje podjele u vezi obilježavanja nacionalnih praznika, odavanje pijeteta žrtvama totalitarnih režima, pokrovitelsjtava nad važnim povijesnim događajima i načina obilježavanja tih događaja nedvojbeno ukazuju da naše društvo niti 25 godina od osamostaljenja i uspostave demokracije oko tih pitanja nije postiglo konsenzus.

S druge strane teška gospodarska kriza tjera nas da kao narod sve svoje snage usmjerimo na rješavanje gospodarskih i socijalnih problema, umjesto da ih rasipamo na napotrebne prijepore i podjele.

Držim da bi prvi korak u prevladavanju ovih dubokih podjela trebao biti razgovor dvojice predsjednika najvećih hrvatskih stranaka, ujedno i predvodnika dviju vodećih kolaicija koje okupljaju najveći dio hrvatskog političkog spektra.

Stoga Vas pozivam na sastanak kako bi razgovarali o protokolima za gore navedene događaje i što prije otkloniti prijepore i podjele koje nepotrebno opterećuju naše društvo.

Ovo pismo shvatite kao pokušaj da postignemo barem minimalnu suglasnost oko ovog dijela svjetonazorskih pitanja kako bi se, svi zajedno, mogli usmjetiti na rješavanje najvažnijih problema građana, prevladavanje gospodarske i socijalne krize, poboljšanje životnog standarda i kvalitete života u Hrvatskoj.

Srdačan pozdrav,

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Tomislav Karamarko


rtl/hic


Vijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre