HIC grbovi-500-100


made in croatia, suveniri

02.listopada 2019.
NEĆE BITI GLASOVANJA U SABORU
Kušćević odustao od Odbora za zakonodavstvo

Lovro Kuščević

Hrvatski sabor danas glasuje o dosad raspravljenim točkama i imenovanjima. Međutim, glasovanja o imenovanju Lovre Kuščevića u Odbor za zakonodavstvo neće biti, potvrdio je novinarima u Saboru predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a. 

Sabor prošlog petka nije glasovao, a oporba je tu odgodu, kao i prošlotjedno neizglasavanje imenovanja u saborske odbore među kojim i imenovanje bivšeg ministra uprave Lovre Kuščevića za člana Odbora za zakonodavstvo, ocijenila kao raspad vladajuće većine, prizivajući raspisivanje izbora.

- Lovro Kuščević ocjenjuje da u ovom trenutku vjerojatno ne bi bio član Odbora za zakonodavstvo. Kroz razgovor s njim ćemo vidjeti gdje bi mogao biti član drugih radnih tijela u Saboru. Kuščević je u dva navrata sa mnom razgovarao, htjeli bismo smo na neki način da se zaustavi napad na njega, rekao je Branko Bačić. Dodao je kako je Kuščević bio planiran u tom odboru obzirom na svoje reference kao pravnika.

Predsjednik saborskog Odbora za izbor i imenovanja Ante Sanader (HDZ) potvrdio je da Sabor neće glasovati o ranijem prijedlogu Odbora da se za člana Odbora za zakonodavstvo izabere Lovro Kuščević (HDZ) koji je nedavno ostao bez zastupničkog imuniteta radi istrage o malverzacijama sa zemljištem. Odbor za izbor i imenovanja je Kuščeviću i Mariji Mačković (HDZ) priznao pravo na naknadu za odvojeni život koja iznosi tisuću kuna mjesečno.

Saboru je Odbor predložio da umjesto Ivana Vilibora Sinčića (ŽZ), koji je izabran u Europski parlament, za predsjednika Odbora za zaštitu okoliša izabere Mihaela Zmajlovića (SDP) i razrješi ga dužnosti predsjednika Odbora za ravnopravnost spolova. Za potpredsjednicu tog tijela Odbor je predložio Mariju Puh (SRiS).

hrt.hr/HIC.hr
foto: arhiv
 


Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre