ADRESAR HRVATA IZVAN RH (2700adresa
Adresar Hrvata izvan RH
narudžba:info@ppr.hr


Borislav Lalovac02.srpnja 2015.
ZBOG OŠTROG MINISTROVOG ODNOSA SPRAM BANAKA
Vodeći hrvatski bankar zaprijetio ministru Lalovcu da razmisli što će raditi kad izađe iz Vlade.


ZAGREB: Ministar financija Boris Lalovac prijavio je jednog od vodećih hrvatskih bankara za prijetnje. Tu informaciju, ali bez otkrivanja identiteta bankara, samo uz opasku kako je riječ o predsjedniku uprave jedne od vodećih banaka u Hrvatskoj, potvrdili su za jutarnji list neslužbeno u Vladi i Ministarstvu financija. RTL otkriva kako je riječ o predsjedniku uprave predsjedniku Uprave Privredne banke Zagreb Boži Prki.

Povod je, navodno, to što Porezna uprava provjerava imovinu svih naših državljana koji imaju otvorene račune u inozemnim bankama i pitaju ih za podrijetlo imetka. Iz škrtih informacija o incidentu koji se dogodio u Ministarstvu financija i to u prisustvu šefice Porezne uprave, bankar je zaprijetio ministru Lalovcu tako što ga je upozorio da razmisli što će i gdje raditi nakon što mu istekne mandat u Vladi.

Nakon neugodne scene Lalovac je nazvao glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana i prijavio mu događaj. Državnom odvjetništvu smo uputili službeni upit u kojemu smo molili da nam potvrde točnost informacije po kojoj je ministar prijavio prijetnju uglednog bankara te da nam kažu što su, ako je prijetnja točna, poduzeli povodom prijave. No, dobili smo odgovor bez sadržaja. „Državno odvjetništvo ne potvrđuje primitke prijava, niti komentira novinske napise“, glasila je reakcija Državnog odvjetništva koju je potpisala glasnogovornica Martina Mihordin.

Ministar financija nije, navodno, protiv bankara podnio pisanu prijavu za prijetnje, nego je samo telefonski o njima obavijestio glavnog državnog odvjetnika Cvitana. Ako je doista tako, onda bi to značilo da njegova prijava nema formalni karatkter, odnosno da se povodom nje protiv bankara neće voditi istraga.

Porezna uprava inače od 2012. godine radi na provjeri imovine građana i uspoređuje je sa njihovim prihodima. Do sada je uočen nesrazmjer kod 1.800 osoba, a više od njih 930 do sada je pozvano platiti porez na dohodak na razliku između stečene imovine i prihoda koje su prijavili.

 

(izvor:jutarnji.hr/hic )


vezane objave:

Ministar financija : 'Vidjet ćete da je jedna banka prikrila 4 mlrd. kuna gubitka'

Tko su Hrvati sa sumnjivom uštedjevinom ? otkriveno ih je 14. 

Zagrepčaninu u Italiji 2014. godine na ulog u banci isplaćeno 14 000 000 kuna kamata.Vijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre