HIC-logo


ADRESAR HRVATA
IZVAN RH-2700adresa
Adresar Hrvata izvan RH
narudžba:info@ppr.hrAccomodation in Croatia
HIA-porta
Patria-Promocija, marketing agencija
Made in Croatia, proizvodi i suveniri
 

 

09. lipnja 2015.
ORGANIZIRANA STRUČNA KONFERENCIJA
Svečano obilježen Dan hrvatske diplomacije
Svečano obilježen Dan hrvatske diplomacije

U Zagrebu je svečano obilježen Dan hrvatske diplomacije. U povodu toga stručnu konferenciju organizirala je Diplomatska akademija Ministarstva vanjskih i europskih poslova u suradnji sa Zakladom Hanns Seidel. 

Skup su otvorile hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić. Obje su istaknule bitnu ulogu naše diplomacije u ostvarenju ključnih ciljeva - ulasku Hrvatske u Europsku uniju i NATO, ali i veliku važnost obrazovanja budućih diplomata.

Očekivanja od diplomacije sve su veća i složenija pa će obrazovanje diplomata i dalje ostati ključno, izjavila je Kolinda Grabar-Kitarović. Dodala je kako je na diplomatima da otvore vrata i gospodarskoj suradnji. 'Moramo biti ponosni na svoju diplomaciju, moramo je početi gledati drukčije nego što ju je nekada gledalo društvo', kazala je te dodala da joj smetaju napisi u novinama o nepravilnostima koji se zatim prelijevaju na cijelu diplomaciju.

'Naša je zadaća da unutar EU-a i NATO-a učinimo najbolje što možemo i pozicioniramo Hrvatsku tako da naš utjecaj prelazi našu veličinu. To je, prema mom mišljenju, definicija uspješne diplomacije. Mislim da danas možemo reći da hrvatska diplomacija ispunjava tu svoju ulogu', poručila je Vesna Pusić. Govoreći o izazovima diplomacije, Pusić je naglasila da je obrazovanje presudno da bi u tom poslu čovjek mogao biti uspješan.


hrt/hicCopyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre