ADRESAR HRVATA
IZVAN RH(2700adresa)
Adresar Hrvata izvan RH
narudžba:info@ppr.hr27.listopada 2015.
PUČANI PODRŽAVAJU HDZ NA IZBORIMA
Karamarko se susreo s Angelom Merkel

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko susreo se jutros s predsjednicom CDU-a  i aktualnom njemačkom kancelarkom Angelom Merkel, objavio je HDZ na svojoj internetskoj stranici. Karamarkov posjet njemačkoj kancelarki uoči parlamentarnih izbora i njena spremnost da ga primi, zapravo su i svojevrsna poruka podrške kancelarke Merkel, najmoćnije žene Europe, pa i svijeta, HDZ-u uoči izbora. Budući da HDZ i CDU pripadaju istoj političkoj obitelji pučkih stranaka, suradnja ne čudi.
 

– HDZ i CDU najveće su stranke u svojim zemljama, pa njihova suradnja ima neposredan učinak na odnose dvaju država, rekao je naš izvor iz HDZ-a te naglasio kako se Njemačka puno puta dokazala kao prijatelj i ključni strateški partner Hrvatske.

Upozorio je i kako Hrvatska sve više ekonomski zaostaje, ne samo za zemljama EU, nego i za post-tranzicijskim zemljama s kojima se objektivno može i treba uspoređivati i kojima bi s obzirom na svoj gospodarski potencijal morala ozbiljno konkurirati. Uz to, i Hrvatska i Njemačka izravno su pogođene izbjegličkom krizom koja prijeti da će destabilizirati EU.

– HDZ i predsjednik Tomislav Karamarko ovaj susret drže iznimno važnim. To je početak još bolje suradnje između HDZ-a i CDU-a, posebno nakon parlamentarnih izbora 8. studenog, na kojima HDZ očekuje pobjedu i preuzimanje odgovornosti za upravljanje Hrvatskom. Toj pobjedi zasigurno će pridonijeti ipotpora kancelarke Merkel HDZ-u i predsjedniku Tomislavu Karamarku, rekao je večernjem listu izvor iz vrha HDZ-a.


Iz HDZ-a su javili kako je Merkel dala punu potporu HDZ-u kao sestrinskoj pučkoj stranci i njezinom predsjedniku Tomislavu Karamarku na predstojećim  parlamentarnim izborima.

"Bilo je riječi i o izazovima koje aktualna izbjeglička kriza stavlja pred Hrvatsku i Njemačku, Europsku uniju i Europu u cjelini. Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko izjavio je nakon sastanka kako su se suglasili  da se taj veliki problem koji zahvaća i opterećuje Europu može rješavati jedino u sporazumu, savezništvu i razgovoru s prvim susjedima i cijelim europskim mozaikom. Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko razgovarao je s Angelom Merkel i o ključnim gospodarskim izazovima u Hrvatskoj. Zaključeno je da je potrebno intenziviranje gospodarske suradnje između Hrvatske i Njemačke nakon izbora 8. studenog", objavio je HDZ u priopćenju.

vecernji.hr/HIC

 

Vijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre