HIC http://www.made-in-croatia.com.hr/


made in croatia, suveniri


10. srpnja 2019.
NAKON SASTANKA U HADZ-u
Premijer Plenković najavio rekonstrukciju Vlade

Plenković u Hrvatskom saboru

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u utorak se obratio novinarima održane sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a. Najavio je ambicioznu rekonstrukciju Vlade.


 Održali smo sjednicu Predsjedništva i Nacionalnog vijeća. Raspravili smo nekoliko važnih tema. Svi članovi podržavaju smjer rada Vlade, smjer HDZ-a koji je osigurao političku stabilnost i mir i vrijeme da predanim reformskim radom Hrvatska napravi velike iskorake. Nema makroekonomskih neravnoteža. Sve to smo ostvarili zbog ključnog preduvjeta, a to je da držimo stabilnu parlamentarnu većinu.

- Dobio sam potporu i članova Predsjedništva i Nacionalnog vijeća da sukladno svojoj procjeni poduzimam sve ono što je potrebno za osvježenja u Vladi, svojevrsnu rekonstrukciju na način da idemo ambiciozno ka ostvarivanju svih programskih ciljeva, da se kvalitetno pripremimo za predsjedanje EU-om, da se stranka konsolidirana pripremi za predsjedničke izbore da damo čvrstu potporu Kolindi Grabar-Kitarović. Nakon ovoga iskustva s ostavkom ministra Kuščevića da podcrtamo jednu bitnu vrijednosnu kategoriju. Ja osobno kao predsjednik HDZ-a ne želim, koje imaju bilo kakvu aluziju na neprimjerene, ne želim dopustiti da to ugrozi niti rad Vlade, niti rad stranke. Imamo za zadaću smanjivati napetosti u vrlo polariziranom društvu. To su temeljni zaključci, rekao je Plenković.

Na pitanje hoćemo li u petak doznati tko je novi ministar uprave, hoće li se znati i budući ministar/ministrica vanjskih poslova te slijedi li možda odlazak još nekoga, Plenković je rekao da "kada se obave dodatne konzultacije s kandidatima" da će se znati tko su novi ministri.

Premijer dodaje da je u petak glasovanje te nije htio odgovoriti niti na pitanje radi li se o još nekim promjenama na čelu ministarstava ili samo o ova dva. 

- Sve ću vam reći na vrijeme, zaključio je Plenković.


Premijer Andrej Plenković prilikom dolaska u prostorije HDZ-a nije htio odgovoriti na pitanje hoće li Sanja Putica biti nova ministrica uprave. Ona se spominje kao jedan od kandidata, uz Darka Nekića i Josipu Rimac.

Isto nije htio komentirati niti predsjednik Sabora Gordan Jandroković.- Skrušeno su se pokajali i obećali da više neće griješiti, komentirao je pak Milijan Brkić status HNS-a uoči početka sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a.

O koalicijskim razgovorima te o sjednici Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a, u Temi dana govorili su čelni čovjek HSLS-a Darinko Kosor te predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a u Saboru Branko Bačić.

Na pitanje tko će biti novi ministar uprave, Bačić je rekao da o tome odlučuje premijer.

- Ovaj tjedan ćemo ići na imenovanje ministra uprave. To kadrovsko rješenje je u rukama predsjednika Vlade, pričekajmo još dva dana kada će predsjednik u Saboru predstaviti novog ministra ili ministricu. Sve drugo bilo bi istrčavanje koje doista nema smisla.HRT/HIC.HR
foto:arhiv
Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre