HIC zastave-stalci-koplja


made in croatia, suveniri

03.travnja 2019.
NOVA ERA POSLOVANJA GRUPE
Plenkiović u Banskim dvorima primio članove uprave Fortenova

Plenković s članovima Fortenova uprave

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u srijedu se sastao u Banskim dvorima s članovima Upravnog
odbora Fortenova grupe na čelu s predsjednikom Maximom Poletaevom. Uz predsjednika Vlade na sastanku su i ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić te ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković.

Premijer Andrej Plenković u izjavi nakon sastanka podsjetio je što se sve događalo s Agrokorom te kakva je prijetnja bio hrvatsko gospodarstvo i šire. Naglasio je kako su oni kao Vlada izdržali sve napade vezano za cijeli proces restrukturiranja te zahvalio sadašnjoj i bivšoj izvanrednoj upravi kao i bivšoj potpredsjednici Vlade Martini Dalić koja je kako je rekao "dala nejveći angažman da se cijeli proces strukturira i organizira". Zahvalio je i ministrima koji su nastavili posao. "Želimo da Fortenova posluje uspješno i u Hrvatskoj i u regiji. Upoznali smo se danas s novim članovima Upravnog odbora i novim ljudima u ovom procesu. Svi donose nova znanja koja će staviti u funkciju poboljšanja rada komopanije, rekao je Plenković.

Premijer smatra kako je potrebno da se u što kraćem roku iznađe način kako refinancirati postojeći kredit od 1,1 mlrd. eura i to tako da kamata bude 'nosiva' za poslovanje kompanije. Uvjeren je da će kompanija u tome uspjeti. U budućem poslovanju očekuju da hrvatski dobavaljači i poljoprivrednici budu na primjeren način sastavni dio poslovanja kompanije i da cijela grupacija djeluje na dobrobit Hrvatske ekonomije. To je bio osnovni cilj angažmana Vlade RH u ovom procesu u protekle dvije godine.   


Maxim Poletaev je na početku zahvalio svima koji su sudjelovali u restruktruriranju a posebno kupcima i potrošačima koji su tijekom cijelog procesa pokazali povjerenje. Zahvalio je i zaposlenicima koji su nastavili raditi unatoč krizi te premijeru i Vladi RH koji su im pokazali povjerenje. Posebne zasluge, prema njemu - ima izvanredna uprava. Naglasio je kako je Sberbank u tvrtku ušao na srednji rok, a cilj im je povećati sredstva kompanije. Za to su izabrali sposoban Upravni odbor. Okreću se budućnosti, a primarni cilj im je dogovor o refinanciranju zajmova. Nadaju se kompromisu s vjerovnicima u čemu očekuju pomoć i Fabrisa Peruška. Do sredine ljeta, trebali bi imati rješenje, zaključio je Poletajev.  

Fabris Peruško je izvijestio je kako je oko 350 ljudi dananonoćno radilo kako bi implementacija prošla kako treba. Nastavlja se raditi na implementaciji nagodbe izvan Hrvatske za što će trebati nekoliko mjeseci, na refinanciranju duga, ali i na povećanju profitabilnosti same kampanje. 


hrt/ HIC.hr
foto:screen youtoobe

 


Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre