HIC


made in croatia, suveniri
22.siječnja 2019.
FOTOMONTAŽA
Procurile fotografije kojima se pokušalo kompromitirati ministra Tolušića

Tomislav Tolušić

Današnji Nacional je na naslovnici objavio montirane fotografije kojima se htjelo politički uništiti Tomislava Tolušića, potpredsjednika Vlade i ministra poljoprivrede i izazvati potres u Vladi.
SOA tvrdi da su fotografije falsifikat.

Kokain i kurva trebali su poslužiti za kompromitaciju Tomislava Tolušića, aktualnog ministra poljoprivrede i šumarstva i potpredsjednika Vlade, u vjerojatno najbeskrupuloznijem pokušaju obračuna s jednom javnom osobom u posljednje vrijeme.

Tolušić se našao na meti izuzetno sofisticiranih kriminalaca koji su u kompleksnoj operaciji planirali u medijski prostor plasirati eksplozivne, ali falsificirane kompromitirajuće fotografije tog ministra iz vlade premijera Andreja Plenkovića.

Analizom fotografija agenti su, piše Nacional, otkrili da je objekt sa slike apartman u Srbiji.


Komentar Tolušića

U Srbiji sam bio prije 15 godina i ovdje se radi o gnjusnoj fotomontaži. Želim da se sve što prije istraži i otkrije tko stoji iza toga – rekao je Tolušić za 24 sata.

Dvije godine uvodim red u svoj sektor, čistim kriminal. Dirnuo sam u niz osinjih gnijezda, drago mi je zbog toga. Bit ću još žešći u budućnosti. Svi koji misle da će to moći riješiti prijetnjama, podmetanjima i medijskim pritiscima, na to mogu zaboraviti. Očekujem da će policija i DORH vrlo brzo odraditi posao, a bandi koja se malo zaigrala poručujem da su se namjerili na krivoga i da počnu pakirati kofere.
Ja sam spreman proći testove na drogu i na bilo koji drugi način pomoći istrazi,izjavio je ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić dodajući da je sve prijavio policiji.


Priopćenje iz Vlade

Vlada RH oglasila se priopćenjem u kojem najoštrije osuđuje perfidnu i protuzakonitu krivotvorinu koja ima za cilj kompromitirati najviše državne dužnosnike.


"Od policije, DORH-a i svih nadležnih službi očekujemo da se ovaj slučaj istraži te da se pronađu počinitelji još jednog krajnje podmuklog pokušaja destabilizacije vlasti i pravnog poretka kroz ponovno plasiranje lažnih informacija o najvišim državnim dužnosnicima, čemu smo svjedočili često u proteklom razdoblju", stoji u priopćenju.Komentar ministar unutrašnjih poslova

Mnistar unutarnjih poslova Davor Božinović izjavio je u utorak kako je Sigurnosno obavještajna agencija (SOA) utvrdila da su fotografije potpredsjednika Vlade i ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića objavljene u Nacionalu fotomontaža te da unatoč pokušaju "destabilizacije pojedinca i institucije koju predstavlja" nacionalna sigurnost nije ugrožena.

Dodao je da policija radi u uskoj koordinaciji sa SOA-om i Državnim odvjetništvom te da će ta koordinacija u budućnosti biti sve intenzivnija zbog suočavanja s raznim vrstama "podmetanja”.

"Jednostavno sve sigurnosne službe u Hrvatskoj će u buduće morati intenzivirati svoju suradnju na razotkrivanju svih mogućih podmetanja koja imaju za krajnji cilj destabilizaciju političkog života pa ako hoćete i Vlade, ali neće uspjeti u tome”, poručio je Božinović. Kazao je da će istraga pokazati tko stoji iza Tolušićeve fotomontaže, a na pitanje radi li se, možda, o unutarstranačkom obračunu kazao je da ne zna o čemu je riječ jer su dobili tek preliminarnu informaciju.


HIC.hr
foto:
 


Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre