ADRESAR HRVATA
IZVAN RH (2700 adresa
Adresar Hrvata izvan RH
narudžba:info@ppr.hr

Accomodation in Croatia
HIA-porta
Patria-Promocija, marketing agencija
Made in Croatia, proizvodi i suveniri
 

 


12.kolovoza 2015.
IZ LJETNE REZIDENCIJE U SPLITU
Predsjednica posjetila Hvar, Korčulu i Pelješac

predsjednica posjetila otoke
Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović u utorak je, iz svog privremenog ureda u Splitu, policijskim brodom otišla na otoke Hvar i Korčulu te poluotok Pelješac, a u razgovoru s brojnim građanima koji su je dočekali dotaknula se svakodnevnih problema stanovnika tih područja.

Na Hvaru, predsjednica Grabar-Kitarović posjetila je općinu Sućuraj, gdje je s predstavnicima općine razgovarala o problemima vodoopskrbe te mogućnostima pronalaska trajnog rješenja. "Isto tako, razgovarali su o obrani od požara, o projektima ulaganja u općinu kao i o mogućnostima stranih ulaganja", priopćeno je iz njenog ureda.
U izjavi medijima predsjednica je u Sućuraju, koji je gotovo mjesec dana izložen redukcijama vode, kazala da će poduzeti mjere kako bi olakšali mještanima Sućuraja, ali i okolnih mjesta opskrbu vodom. "Danas ćemo već poduzeti neke mjere kako bi olakšali mještanima Sućuraja, ali i okolnih mjesta opskrbu vodom. Mislim da je ovo potpuno nedopustivo u bilo koje doba godine, a pogotovo u turističkoj sezoni", rekla je Grabar-Kitarović.
Načelnik općine Sućuraj Ivan Slavić izrazio je zadovoljstvo posjetom predsjednice, istaknuvši da je ona jedina iz državnog vrha koja je došla i posjetila to mjesto. "Iz njenog ureda smo imali punu potporu u ovim svim problemima koji su se događali", dodao je načelnik.

Nakon otoka Hvara, Predsjednica je posjetila otok Korčulu i poluotok Pelješac gdje je obišla opožarena područja, susrela se s tamošnjim stanovništvom te razgovarala s vatrogascima na terenu.

Predsjednica je u Korčuli, gdje je ovo ljeto opožareno više od 4000 hektara površine, poručila da je potrebno više ulagati u otoke. "Prije svega moramo raditi na tome da se otvaraju nova radna mjesta i da se stvaraju uvjeti za obitelji, posebno mlade obitelji", kazala je Grabar-Kitarović.

Na Korčuli je posjetila i mjesto Prigradica te opožarene maslinike u općini Smokvica, a potom i opožarena područja u općini Orebić na Pelješcu te općinu Ston.

 

Vijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre