HIC
vijesti
made in croatia, suveniri

26.rujna 2018.
SLUŽBENI POSJET AMERICI
Hrvatska redsjednica sudjelovala na obilježavanju 25. obljetnice NFCA

predsjednica-s-članovima-NFCA

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović posjet Sjedinjenim Američkim državama započela je u ponedjeljak susretom s hrvatskom zajednicom na svečanom programu obilježavanja 25. godišnjice Nacionalne federacije američkih Hrvata (NFCA - The National Federation of Croatian Americans Cultural Foundation).

 

„Kao hrvatska predsjednica koja je posebno ponosna na svoj narod i koja kroz svoj rad promiče otvorenost našeg društva prema iseljenicima, svjesna sam koliko potencijala leži u toj još jednoj Hrvatskoj koja živi izvan granica domovine, raseljena diljem svijeta“, kazala je Predsjednica te poručila kako je „naša zajednička zadaća uspostavljanje intenzivnijih veza između domovine Hrvatske s potomcima Hrvata koji su se iselili prije više desetljeća“ obkavljeno je na službenoj stranici predsjednice.

 

Istaknula je kako je mladima druge, treće i četvrte generacije potrebno dodatno pojednostaviti posjete Hrvatskoj te ubrzati proces integracije u hrvatsko društvo uz postojeće programe školovanja, studija i učenja hrvatskog jezika.

 

Ovdje smo danas kako bismo proslavili 25. obljetnicu Nacionalne federacije američkih Hrvata i svi vi okupljeni u Nacionalnu federaciju američkih Hrvata već ste 25 godina glas domovinske Hrvatske među američkim narodom te u političko-društvenim krugovima. Mnogo ste truda uložili u zalaganje za ključna pitanja od interesa za hrvatski narod u Republici Hrvatskoj i poticanje veza između domovina hrvatskog naroda i američkog društva, i na svim tim vašim naporima i domoljublju posebno smo zahvalni“, poručila je predsjednica Grabar-Kitarović hrvatskim iseljenicima, uz poruku kako na njih ponosna te kako su jedna od okosnica onoga što čini kao predsjednica države.predsjednica /HIC.hr
foto:


Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre