HIC


made in croatia, suveniri

18.veljače 2019.
Hrvatska predsjednica sudjeluje na svjetskoj investicijskoj konferenciji u Istanbulu

hrvatska predsjednica u Istanbulu

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović otputovala je u Istanbul gdje će danas sudjelovati na godišnjoj konferenciji Svjetskog investicijskog foruma poslovnih anđela. Uoči sudjelovanja na konferenciji Svjetskog kongresa anđela investitora, koji se održava u Istanbulu, predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović susrela se s turskim gospodarstvenicima, priopćeno je iz Ureda predsjednice.

Potencijal, kao i interes za ulaganja u Hrvatsku, je velik, istaknula je predsjednica nakon sastanka s turskim poduzetnicima - ali i dodala da se oni u Hrvatskoj često susreću s administrativnim zaprekama ili sudskim postupcima. Turizam, prehrambena industrija i energetika njihova su područja najvećeg interesa, ali iako je učinjeno puno kako bi se olakšala ulaganja, predsjednica tvrdi - treba i može se još.

Hrvatska i Turska su tijekom godina izgradile snažno prijateljstvo, razumijevanje i bliskost u svojim odnosima koje se preslikalo i na suradnju u okviru međunarodnih foruma, a napose u ključnim područjima od obostranog interesa, kazala je Grabar-Kitarović turskim gospodarstvenicima, priopćeno je iz njezina Ureda.

- Gospodarstvo je jedno od područja naše suradnje kojemu smo predsjednik Erdogan i ja posvetili veliku pažnju prilikom susreta prošlog mjeseca, dodala je.

Istaknula je i kako Hrvatska izrazito cijeni aktivnosti turskih tvrtki u Hrvatskoj te kako punu potporu i poštovanje daje ulaganjima u hrvatski turizam, bankarstvo i energetiku, područja od osobite važnosti za razvoj hrvatskoga gospodarstva.

Pozvala je turske gospodarstvenike na nova ulaganja te istraživanja novih poslovnih prilika i projekata koje Hrvatska nudi, zahvalivši predstavnicima Vijeća za vanjskotrgovinske odnose (DEIK) i Hrvatsko-turskom poslovnom vijeću na nastojanjima da uspostave suradnju između tvrtki dviju zemalja i razvijaju nove poslovne projekte.


hrt/HIC.hr
foto:hrt

 


Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre