ADRESAR HRVATA
IZVAN RH (2700 adresa
Adresar Hrvata izvan RH
narudžba:info@ppr.hr

 


01.listopada 2015.
INTERVJU ZASJENIO INCIDENT 
Grabar Kitarović u intervjuu u NY: Što prije na parlamentarne izbore
Predsjednica je u New Yorku razgovarala i s Orbanom o migrantskoj krizi i pogledima na njezino rješenje.

Kolinda Grabar Kitarović intervju u NY 

Predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović za HRT je kazala da smatra da bi se parlamentarni izbori trebali održati što prije. Kako je već najavljeno, predsjednica će odluku o datumu izbora donijet će u ponedjeljak i to će reći javnosti tek nakon što razgovara sa šefovima parlamentarnih stranka.

No, ja mislim, što prije – to bolje”, rekla je Grabar Kitarović.

Podsjećamo, Grabar Kitarović je u srijedu boravila u New Yorku gdje je održala govor u Općoj skupštini Ujedinjenih naroda. Rekla je da je željela odaslati dvije poruke, a to je da nijedna država ne može rješavati probleme sama za sebe te da niti čovjeka niti problem niti državu ne treba cijeniti prema njezinoj veličini. 

Predsjednica je u New Yorku razgovarala i s Orbanom o migrantskoj krizi i pogledima na njezino rješenje . Susrela se i s srbijanskim predsjednikom Tomislavom Nikolićem. Razgovarali su o krizi u odnosima između Hrvatske i Srbije koja je kulminirala zbog izbjegličke krize.


Incident tijekom intervjua predsjednice

Tijekom intervjua hrvatske predsjednice s novinarkom Ivanom Petrović za Novu TV dogodio se incident. Na pitanje novinarke je li predsjednica spremna razgovarati s predsjednikom Nikolićem o izbjegličkoj krizi, predsjednica odgovara: ”Jesam, naravno”, međutim na njezino pitanje: ”Planirate li?”, glasnogovornik Ureda predsjednice Luka Đurić prekinuo je razgovor rečenicom:  ”Daj Ivana, mislim stvarno moram prekinuti jer smo se dogovorili da će ovo biti intervju Jadran – Baltik i skrenula si na Mađarsku, a sada si završila na Srbiji’, rekao je glasnogovornik na što se predsjednica nadovezala: ”Iskreno o ovome… da naravno”.

Njegov odgovor bio je: ”Nemoj miješati, znam što će pustiti u živom razgovoru”.

Očito nije znao pa je tako s ovom nepotrebnom upadicom usred razgovora predsjednici Grabar Kitarović načinio najveću sramotu do sada te pokazao svoje neznanje, ali i neiskustvo ophođenja s medijima i novinarima. Iako je očito kako su glasnogovornik Đurić i novinarka Nove TV na ”ti”, što je Đurića vjerojatno dodatno razljutilo jer se nije držala dogovora oko tema razgovora, ovakvu reakciju usred snimanja trebao je i morao izbjeći te se nakon što se kamere isključe, dogovoriti što će se i kako u intervjuu prikazati, odnosno emitirati uživo. S druge strane, Grabar Kitarović nije odavala dojam kao da joj je potrebna pomoć i intervencija glasnogovornika pa je očito kako je Đurić svoju šeficu u ovome trenutku itekako podcijenio i pred ekipom Nove TV i naposljetku pred cijelom hrvatskom javnosti.

dnevno.hr/HIC      


Vijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre