HIC  


made in croatia, suveniri

02.veljače 2019.
1047.FESTA SV.VLAHA i DAN GRADA
Premijer, predsjednica i ministri u Dubrovniku na otvaranju feste Sv.Vlaha


premijer u Dubrovniku

Premijer i brojni ministri danas su Dubrovniku imali niz aktivnosti u povodu Dana grada i otvorenja 1047. Feste svetoga Vlaha. Festa je otvorena puštanjem golubica i podizanjem barjaka. U Grad je stigla i predsjednica.

Prije ceremonije otvaranja dubrovački je biskup održao kraći govor pozvavši sve Dubrovkinje i Dubrovčane da ispitaju svoj odnos prema bližnjima i da svoju pozornost u odnosima s drugima stave na bitne, a ne na sporedne stvari - "Ljudi koji su jedni drugima bez obzira na razlike braća i sestre. To je ono što nas može učiniti, ono što nas čini istinski bogatima i to je najbolji plod naše Feste i zalog da će ona i u budućnosti biti Festa", rekao je biskup Mate Uzinić.


Prije ceremonije otvaranja dubrovački je biskup održao kraći govor pozvavši sve Dubrovkinje i Dubrovčane da ispitaju svoj odnos prema bližnjima i da svoju pozornost u odnosima s drugima stave na bitne, a ne na sporedne stvari.

Sveti Vlaho zaštitnik je i od bolesti grla. Uz brojne Dubrovčane, grlićanju je pristupio i premijer Andrej Plenković s ministrima. Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća, premijer je još jednom je istaknuo važnost izgradnje Pelješkog mosta te obnove Zračne luke u Čilipima.

Obilazeći Studentski dom i osnovnu školu u izgradnji te otvorivši novouređeni dio dječjeg vrtića, premijer je spomenuo da Vlada trenutno financira obnovu 500 vrtića diljem zemlje. Obišao je i novouređenu zgradu Državnog arhiva te se sastao s dubrovačkim biskupom. 

Uoči sutrašnje Feste, u Dubrovnik je stigla i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, koja će, zajedno s premijerom i ministrima, sudjelovati na misnom slavlju i svečanoj procesiji ulicama grada.


HRT/HIC.hr
foto: hrt
Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre