HIC http://www.made-in-croatia.com.hr/


made in croatia, suveniri

12.lipnja 2019.
Andrej Plenković u Španjolskoj sudjeluje na kongresu Europskih pučana

Andrej Plenković

Hrvatski premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković sudjeluje na Kongresu Kluba zastupnika Europske pučke stranke „EPP Group Study Days" koji se održava u San Sebastianu, u Španjolskoj. Plenković će na Kongresu održati govor kao posebni gost, na temu procesa odabira čelnika europskih institucija i strateškog programa.

Tri su temeljna razloga organiziranja ovih, kako europski demokršćani kažu, studijskih dana u San Sebastijanu. Jedan je da se analiziraju rezultati prošlih izbora za Europski parlament, kada su pučani ostali bez 40-ak mjesta, ali su još uvijek ostali najjača stranka. Drugi razlog je taj da razgovaraju o programu i onome što žele postići u sljedećem petogodišnjem razdoblju, zatim da se novopridošli zastupnici upoznaju i posebna je tema izbor predsjednika Europske komisije. Premijer Plenković je uključen u međustranačke izbore glede čelnih ljudi za pet europskih institucija, rekla je dopisnica HRT-a Jasna Paro.


U izjavi za HTV premijer Plenković je o procesu izbora predsjednika Europske komisije, s pozicije EPP-a rekao

-Pozicija EPP-a nije se promijenila nakon izbora za Europski parlament. Mi smatramo da je naš proces izbora kandidata Manfreda Webera bio transparentan. On je pobijedio u internom procesu i dobio je potporu cijele političke obitelji. Vodio je kampanju, prezentirao je svoj program i EPP je bio relativni pobjednik ovih izbora. Sukladno logici, koja je analogna onome što se zbiva na nacionalnoj razini, onaj tko je relativni pobjednik prvi dobiva šansu da oformi vlast, a to je na razini EU-a Europska komisija, rekao je Plenković.HRT/HIC.HR
foto:arhiv
Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre