HIC http://www.made-in-croatia.com.hr/


made in croatia, suveniri


04.srpnja 2019.
RADNI POSJET POLJSKOJ
Premijer Plenković sudjeluje na sastanku Berlinskog procesa u Poljskoj

Plenković u Hrvatskom saboru

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković ovog četvrtka i petka 4. i 5.srpnja boravi u radnom posjetu Poljskoj, sudjeluje na sastanku na vrhu Berlinskog procesa koji se održava u Poznanju.


Radi se o političkoj i diplomatskoj inicijativi pokrenutoj 2014. godine koja pruža potporu reformskim naporima zemalja jugoistočne Europe na njihovom europskom putu.

Na sastancima najviše će se razgovarati o poboljšanju gospodarske suradnje.

Radni posjet premijer Plenković će započet u Varšavi sastankom s predsjednikom Vlade Republike Poljske Mateuszom Morawieckim, nakon čega će posjetiti pripadnike 4. hrvatskog kontingenta (HRVCON), koji su smješteni na vojnom poligonu Bemowo Piskie u sklopu NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti (eFP).

Uz premijera Plenkovića bit će potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, zamjenik zapovjednika Hrvatske kopnene vojske brigadni general Boris Šerić te državna tajnica u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Andreja Metelko-Zgombić.  
 

Drugog dana radnog posjeta Plenković će sudjelovati na sastanku na vrhu Berlinskog procesa. Na sastanku uz predsjednika Vlade bit će potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić te ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat.

Na marginama gospodarskog foruma u okviru Berlinskog procesa, Plenković će se sastati s glavnim tajnikom Organizacije za gospodarsku suradnju i razvoj Joséom Ángelom Gurríom, a sudjelovat će i na susretu s gospodarstvenicima u organizaciji Hrvatske gospodarske komore, objavljeno je na službenoj stranici Hrvatske Vlade.


 

HRT/HIC.HR
foto:arhiv
Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre