HIC


made in croatia, suveniri


15.veljače 2019.
TRODNEVNA MEĐUNARODNA KONFERENCIJA
Premijer Plenković sudjeluje na konferenciji o sigurnosti u Münchenu

Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovat će na Münchenskoj sigurnosnoj konferenciji, od 15. do 17. veljače 2019. godine.
 
U Münchenu, predsjednik Vlade sudjelovat će na Transatlantskom forumu u organizaciji Kršćansko-socijalne unije (CSU) te na okruglom stolu „Inicijativa tri mora: Odgovor srednje Europe na nadmetanje velesila?“ u organizaciji Atlantic Councila, kao i u panelima na temu „Budućnost Europe“ te  „Sigurnost u istočnoj Europi“, objavljeno je na službenoj stranici Vlade.
 
Na marginama konferencije, održat će i niz bilateralnih sastanaka. Tako će se, između ostalih, sastati s glavnim tajnikom NATO-a, povjerenikom za proračun Europske komisije, glavnim pregovaračem Europske unije za Brexit, predsjednikom Vlade Savezne pokrajine Bavarske te predsjednikom Vlade i predsjednikom Kosova.
 
Tijekom boravka u Münchenu susrest će se i s predstavnicima hrvatskih iseljenika i hrvatskih udruga iz Münchena i Bavarske.  
 
Uz predsjednika Vlade bit će potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić te potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević.
 

Na konferenciji će sudjelovati oko 40-tak šefova država i vlada i stotinjak ministara vanjskih poslova i obrane iz cijelog svijeta.

Dosad najveći broj političkih vođa, stručnjaka, čelnika međunarodnih organizacija i nevladinih udruga iz Europe, SAD-a, Rusije, Kine, Azije i Afrike održat će niz rasprava o temama - od krize svjetskog multilateralnog liberalnog poretka, uloge Europe i prekoatlantske suradnje, do obnove nadmetanja svjetskih sila, nove utrke u naoružanju i drugih globalnih prijetnji miru.


HIC.HR
foto:arhivCopyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre