HIC http://www.made-in-croatia.com.hr/


made in croatia, suveniri

06.veljače 2019.
U VLADI OD 1993-1995.
Preminuo Ivan Parać, bivši ministar rada i socijalne skrbi

Ivan Parać


U 80. godini preminuo je Ivan Parać, ministar rada i socijalne skrbi od sredine listopada 1993. do kraja siječnja 1995., a potom i glavni direktor Hrvatske radiotelevizije te veleposlanik u Ministarstvu vanjskih poslova.


Ivan Parać diplomirao je na Pravnom fakultetu u Zagrebu. Radio kao tajnik Veterinarskoga fakulteta. Nakon 1990. bio je potpredsjednik i predsjednik Izvršnoga vijeća Skupštine Grada Zagreba, predsjednik Skupštine Grada Zagreba, ministar rada i socijalne skrbi 1993–1995.

Glavni direktor HRT–a bio je 1995–96. Za njegova su mandata HR i HTV profesionalno i uspješno pratili vojno-redarstvene akcije Bljesak i Oluja, kao i Vlak slobode (zaslužnim je djelatnicima HRT-a tim povodom dodijeljeno više od 600 odličja Predsjednika Republike). U to je vrijeme pokrenut radio i TV studio u Kninu te Radio Okučani, dovršeni su planovi i razrađena financijska konstrukcija za nastavak izgradnje Doma HRT-a (B-30).
Poslije je bio veleposlanik u Ministarstvu vanjskih poslova. Objavio više stručnih radova s područja radnoga prava, lokalne samouprave i obrazovanja.(hrt.hr)


Sućut premijera Plenkovića

U pismu sućuti koje je uime Vlade uputio premijer stoji da je njegovim odlaskom Hrvatska izgubila "uglednog političara i stručnjaka koji se isticao predanim radom na svim područjima svoga djelovanja". "Pamtit ćemo njegov politički angažman, osobito kao ministra rada i socijalne skrbi, u teškim ratnim vremenima kada se stvarala i razvijala hrvatska država", stoji među ostalim u pismu sućuti premijera Andreja Plenkovića.


Sućut predsjednika Hrvatskog sabora

'Gospodina Paraća pamtit ćemo po njegovom velikom profesionalnom doprinosu razvoju hrvatske televizije i hrvatskog novinarstva tijekom Domovinskog rata, ali također njegov politički angažman tijekom kojeg je obavljao niz odgovornih dužnosti s velikim znanjem i iskustvom. Gospodin Ivan Parać dokazao je u svom djelovanju osvjedočeno domoljublje, veliku predanost i odgovornost. Primite još jednom, poštovana obitelji Parać, izraze najiskrenije sućuti', stoji u brzojavu sućuti kojega je predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković uputio u ime Hrvatskoga sabora i osobno.

HIC.hr
foto:

 


Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre