ADRESAR HRVATA
IZVAN RH-tiskani
Adresar Hrvata izvan RH
narudžba:info@ppr.hr


10.rujna 20115.
IZVIDNE RADNJE I PRISLUŠKIVANJA SLAVKA LINIĆA I OBITELJI

Ministar policije Ostojić : Linić laže!;
bivši ministar financija Linić: Stidim vas se!


'Slavko Linić laže! Nikakve istrage nije bilo protiv njega!, izjavio je na konferenciji za novinare ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić. Njegova je to reakcija na Linićeve izjave da je PNUSKOK u ljeto 2014. nad njim provodio istragu te kako se radi o 'organiziranoj akciji koju su protiv njega poveli premijer Zoran Milanović i ministar Ostojić'. 

Slavko Linić
to dokazuje dokumentom, za kojega kaže da ga je dobio od novinara, a u kojem stoji da je načelnik PNUSKOK-a Mario Bertina u ljeto 2014. istraživao Linića, njegovu suprugu Ksenijunjezinu kćer iz prvoga braka Maju Čule, te dvojicu Linićevih prijatelja Ivana Franolića i Veljka Kneževića, piše hrt.hr. Taj službeni dokument iz kolovoza 2014. Linić je dobio i proslijedit će ga Saborskom odboru za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost koji je većinom u srpnju prošle godine njegove tvrdnje proglasio neutemeljenima. 

'Istragu je moguće pokrenuti samo od strane državnog odvjetnika, a toga nema. Slavko Linić to zna, jer bi znao da je pokrenut postupak skidanja imuniteta. Ministar unutarnjih poslova ne mješa se u kriminalističko istraživanje. Ministar može samo preko unutarnje kontrole provjeriti podatke. Ovo je recikliranje stare priče. Ovo nije prvi dokument koji je iscurio. Očito je da dokumenti izlaze van u dijelovima i to kako paše onima koji ih dilaju. Curenje treba istražiti', kazao je Ostojić te dodao kako 'Milanović apsolutno nikad u životu nije sreo Marija Bertinu, niti mu pada na pamet da se miješa u policijski posao. Radi se otvaranju starih tema u predizborno vrijeme. 


Saborski zastupnici o Linićevom prisluškivanju i u SaboruZbog ponovnog otvaranja priče o mogućoj zlouporabi sigurnosnih službi u vezi s prisluškivanjem bivšeg ministra Slavka Linića Sabor je današnji rad počeo stankom. Željko Reiner je u raspravi nakon stanke istaknuo kako navodi upućuju na to da su se tajne službe, protuzakonito koristile za unutarstranačke obračune. Zabrinjava to se i Sabor i saborski Odbor obmanjivalo i lagalo, naglasio je Reiner. Dodao je da to vrlo ozbiljno ugrožava parlamentarnu demokraciju. 
Premijer je to demantirao mašući dokumentima SOA-e. Postavlja se vrlo ozbiljno pitanje tko može u ovoj državi lagati Saboru. Zbog svoje vjerodostojnosti moramo dići svoj glas protiv toga. Tražimo da premijer Milanović dođe ovdje i objasni o čemu se radi, rekao je Reiner.

Nezavisni  Branko Vukšić u svom je izlaganju rekao kako je ovaj slučaj pokazao da se Sabor ne uvažava kao institucija. To je pitanje obavještajnog podzemlja. Čak i mafija ima neke kodekse, a to je ne diraj mi obitelj. Tu se išlo tako daleko da se dirala obitelj. Zastupnici bi na to trebali reagirati. Sabor se pretvorio u glasačku mašinu. Parlament ne odlučuje, odlučuje mali krug ljudi, rekao je Vukšić. I Damir Kajin najvećim problemom smatra to što su zastupnici u Saboru obmanjeni. SDP-ov Igor Dragovanporučio je kako stoji iza zaključka Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost da da nije bilo oneovlaštenog i protuzakonitog nadzora nad Linićem.

Usprkos onome što Poslovnik dopušta, zastupnicima se kratko obratio Slavko Linić rekavši kako ga danas brane oni koji su ga optuživali da novac drži u frižideru. Zloupotrebljavate djecu moje supruge, stidim vas se, rekao je ogorčeno i napustio sabornicu.

Linić prstom upire i u premijera Zorana Milanovića, ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića i načelnika PNUSKOK-a Marija Bertinu. 'Hoćemo govoriti o Spačvi, prvi dan kad je otvorilo istragu Državno odvjetništvo je imalo jasne podatke da nema ništa, šest mjeseci nisu mogli dati odgovor. Znate zašto, policijski USKOK je odbijao, Bertina i Ostojić su odbijali da zaključe predmet koji su po svojoj volji otvorili', tvrdi Linić. 'Šest mjeseci sam bio kriminalac koji je ukrao 30 milijuna kuna. Hoćete reći da je to normalan rad policije, da to nisu progoni', upitao se Linić pred novinarima i zaključio da je 'sve to po nalogu Milanovića'.

HRT/HIC

Vijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre