HIC


made in croatia, suveniri

23..siječnja 2019.
IZBORI ZA EU PARLAMENT
SDP oodabrao kandidate za euroizbore, na listi nema Bernardića

SDP logo


U utorak popodne se sastalo , prvi put u ovoj godini, Predsjedništvo SDP-a. Predsjednik stranke Davor Bernardić predložio je 12 kandidata za euroizbore, šest žena i šest muškaraca.

Vodstvo je listu prihvatilo, a još ju treba usvojiti Glavni odbor koji bi se navodno mogao održati tek u ožujku. Nije utvrđen poredak na listi nego se tek zna da će se po zip modelu izmjenjivati 6 žena i 6 muškaraca i to Barbara Antolić Vupora, Jasenka Auguštan Pentek, Biljana Borzan, Romana Jerković, Ivana Posavec Krivec, Sonja Radolović, Joško Klisović, Gordan Maras, Predrag Matić, Mladen Novak, Ranko Ostojić i Tonino Picula.Na popisu nema Bernardića

Samog sebe Bernardić na listu nije stavio iako je to od njega zatražilo više članova vodstva stranke, između ostalog i potpredsjednik Zlatko Komadina.

Na pitanje zašto na listi nema Bernardića za razliku od ostalih oporbenih čelnika koji će pojačati liste svojih stranaka politički tajnik SDP-a Davorko Vidović kazao je kako Bernardić, kao svaki drugi predsjednik stranke, snosi političku odgovornost nakon izbora.
Njegova procjena je da ne treba biti na listi i da ga to ne amnestira od odgovornosti. Osobno mislim da je lista dobro izbalansirana. Nitko nije imao primjedbi ni na jedno ime – kazao je Vidović nakon sjednice vodstva.

Na listi se nije našao ni Zlatko Komadina kojemu je Bernardić ponudio prvo mjesto na listi, ali ga je on odbio. Lista je spoj struja u stranci, a na njoj su se našla i neka iznenađenja. Poput Jasenke Auguštan Pentek koja je na zadnjoj sjednici Glavnog odbora u ime tzv. „neretvanske“ skupine službeno istaknula zahtjev za smjenu Davora Bernardića koji nije prošao.Popis SDP-ovih kandidata

Barbara Antolić Vupora
Jasenka Auguštan Pentek
Biljana Borzan (sadašnja zastupnica)
Romana Jerković
Ivana Posavec Krivec
Sanja Radolović
Tonino Picula (sadašnji zastupnik)
Gordan Maras
Ranko Ostojić
Joško Klisović
Fred Matić
Mladen Novak
vecernji.hr / HIC.hr
foto:
 


Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre