HIC grbovi-500-100


made in croatia, suveniri

09.travnja 2019.
U ZAGREBU POSEBNA REGULACIJA PROMETA
U Hrvatsku stiže predsjednik Državnog vijeća NR Kine s brojnom delegacijom

Li Kegiang

Na poziv predsjednik hrvatske Vlade Andreja Plenkovića, danas stiže u službeni posjet Hrvatskoj predsjednik Državnog vijeća Narodne Republike Kine Li Keqiang . Sudjelovat će i na 8. sastanku šefova vlada zemalja srednje i istočne Europe i Kine koji se održava od od 9. do 12. travnja 2019. godine, u Zagrebu i Dubrovniku.

Riječ je o prvom posjetu kineskog premijera Hrvatskoj, a predsjednici vlada Plenković i Li Keqiang u protekle su se dvije godine susreli pet puta, među kojima i tijekom posjeta premijera Plenkovića Kini u studenome prošle godine u Pekingu.
 
Službeni posjet predsjednik Vlade Li Keqiang započet će sastankom s predsjednikom Vlade Plenkovićem, u srijedu, 10. travnja, u Banskim dvorima, a u toj će se prigodi potpisati niz bilateralnih sporazuma iz raznih područja te usvojiti Zajednička izjava obiju vlada.
 
Predsjednici vlada zatim će, otvaranjem izložbe „Učenjaci drevne Kine“ u Klovićevim dvorima, službeno obilježiti početak hrvatsko-kineske godine kulture i turizma.
 
Prvoga dana službenog posjeta kineski predsjednik Vlade sastat će se i s predsjednikom Hrvatskoga sabora Gordanom Jandrokovićem i predsjednicom Republike Kolindom Grabar-Kitarović.
 
Službeni posjet Hrvatskoj predsjednik Državnog vijeća Narodne Republike Kine Li Keqiang nastavit će posjetom gradilištu Pelješkoga mosta, u četvrtak, 11. travnja, gdje će zajedno s predsjednikom Vlade Plenkovićem obilježiti dovršetak prve faze izgradnje Pelješkoga mosta.
 
Izgradnja Pelješkoga mosta – trenutno najvećeg infrastrukturnog projekta u Hrvatskoj – najvidljiviji je simbol suradnje Hrvatske i Kine.
 
U četvrtak navečer, predsjednik Vlade Andrej Plenković bit će domaćin svečane večere za šefove izaslanstava u Dubrovniku, kojom će započeti 8. sastanak šefova vlada zemalja srednje i istočne Europe i Kine.
 
Sastanak na vrhu bit će prigoda za daljnje produbljivanje suradnje između Hrvatske, Kine i zemalja srednje i istočne Europe.
 
Predsjednik Vlade Andrej Plenković i predsjednik Državnog vijeća Narodne Republike Kine Li Keqiang službeno će otvoriti Poslovni forum za poduzetnike iz Kine i 16 europskih zemalja, u petak, 12. travnja, u Hotelu Rixos Libertas u Dubrovniku.
 
Forum će okupiti oko tisuću sudionika, od kojih 400 iz Kine, a teme panela bit će suradnja na području infrastrukture i ulaganja, proizvodnje, inovacija, trgovine, turizma i kulture.
 
Na Poslovnom forumu inaugurirat će se internetska stranica za Koordinacijski mehanizam 16+1 za malo i srednje poduzetništvo čiji je Hrvatska nositelj, a potom će šefovi izaslanstava obići izložbu o suradnji između zemalja srednje i istočne Europe i Kine. Također, susrest će se s gospodarstvenicima koji sudjeluju na B2B (Business-to-business) sastancima u okviru Foruma.
 
Središnji događaj, plenarna sjednica šefova vlada država srednje i istočne Europe i Kine, održat će se u dubrovačkom hotelu Palace, s početkom u 10.40 sati. Zaključci sastanka na vrhu bit će objavljeni u usvojenom dokumentu pod nazivom „Dubrovačke smjernice“ (Dubrovnik Guidelines).  
 
Po završetku plenarne sjednice šefova vlada predviđeno je potpisivanje niza ugovora i sporazuma o suradnji između Kine i ostalih država sudionica.
 
Nakon toga predviđene su izjave za medije predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, predsjednika Državnog vijeća Narodne Republike Kine Li Keqianga i domaćina idućeg sastanka Suradnje 16+1, koji će bi određen upravo na sastanku u Dubrovniku (vlada.hr).


POSEBNA REGULACIJA PROMETA U ZAGREBU

Utorak navečer i u srijedu tijekom dana u Zagrebu će povremeno biti na snazi izmijenjeni prometni režim, a očekuju se kratkotrajni zastoji i zaustavljanje prometa, što će utjecati na linije koje prometuju užim gradskim središtem Zagreba, najavio je ZET.

U galeriji možete pogledati fotografije ponuđenih pravaca regulacije prometa na stranici MUP-a .
Iz sigurnosnih razloga, a prema nalogu policije, za vrijeme stajanja vozila u zastoju izvan stajališta, putnici neće moći napuštati vozila, napominju iz ZET-a.hrt.hr/ HIC.hr
foto: mup
 


Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre