HIC http://www.made-in-croatia.com.hr/


made in croatia, suveniri

04.kolovoza 2019.
UOČI DANAPOBJEDE I DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI
Na zagrebačkom groblju Mirogoju položeni vijenci i zapaljene svijeće

Mirogoj, polozeni vijenci Dan domovinske zahvalnosti

U povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, izaslanici predsjednice Republike te predsjednika Sabora i Vlade na Mirogoju su položili vijence i zapalili svijeće kod Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja, na grobu prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana i na zajedničkoj grobnici neidentificiranih žrtava iz Domovinskog rata.

Potpredsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner rekao je da je ovaj dan u pamćenju svih Hrvata i građana Hrvatske. 

- Odali smo i počast prvom predsjedniku, dr. Franji Tuđmanu, bez kojeg ne bi bilo danas slobodne i neovisne Hrvatske. Naravno, to su ostvarili svi oni koji su se za nju borili, rekao je Reiner. 

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved izjavio je da je ovo dan kada je važno da cjelokupan hrvatski narod zastane i pokloni se junacima. 

- Obilježavajući vojno-redarstvenu operaciju "Oluja", obilježavamo sve aktivnosti i sve akcije i operacije iz Domovinskog rata, sve naše pobjede i sjećamo se svih naših žrtava, izjavio je Medved.  


Na Mirogoju vijence je položilo i zapalilo svijeće izaslanstvo zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića koji je Zagrepčane pozvao da povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja na pročelj izvjese hrvatske zastave.


hrt.hr/HIC.hr
foto: youtoobe screen  

 


Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre