HIC  


made in croatia, suveniri

03.siječnja 2019.
PRVO ZASIJEDANJE VLADE U 2019.
Vlada će donijeti više uredbi kojima se rasterećuju gospodarstvenici


sjednica vlade

Vlada danas održava svoju prvu sjednicu u novoj godini. Sjednica je počela u 10 sati. Nakon što je u uvodnom dijelu građanima poželio mnogo sreće te naveo sve što je Vlada učinila i postigla u 2018. godini, premijer Plenković osvrnuo se na administrativno rasterećenje gospodarstva.

To je treći takav akcijski plan. Dosad smo u prve dvije godine uštedjeli milijardu i šesto milijuna kuna za hrvatsko gospodarstvo ukidanjem različitih poslovnih procesa i pojednostavljenjem brojnih procedura. Ovaj plan je težak 626 milijuna kuna, a kad se provede bit će to više od dvije milijarde kuna rasterećenja odnosno smanjenja parafiskalnih i administrativnih nameta, što je jedan dio naše politike koji se odnosi na gospodarstvo - kazao je Plenković.

Premijer je potom govorio o situaciji oko kupovine borbenih zrakoplova F-16 Barak.
- Postoje poteškoće na relaciji Izrael - SAD u kontekstu tzv. transfera tehnologije trećoj strani, a treća strana ovdje je Hrvatska. Suprotno informaciji koju smo imali u zadnje gotovo dvije godine, postoje rezerve od strane SAD-a. Očekujemo konačna i jasna očitovanja Izraela i SAD-a i nakon toga ćemo donijeti odluku. Stav Vlade je da prihvaćamo samo onu ponudu koju su preporučili stručnjaci ministarstva obrane, inače ćemo morati donijeti odluku o poništenju cijelog postupka - naglasio je.

U ovoj godini skratit će se procedure ili ukinuti više od 300 raznih administrativnih procesa, rekao je u srijedu ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, koji očekuje da će većina tih mjera u provedbi biti već u prvoj polovici ove godine. Vlada će, među ostalim, raspravljati i o nacrtu prijedloga zakona o izmjenama Zakona o zaštiti prirode, s Nacrtom konačnog prijedloga zakona, nacrtu prijedloga zakona o izmjenama i dopuni Zakona o sprječavanju unošenja i širenja stranih te invazivnih stranih vrsta i upravljanju njima, s nacrtom konačnog prijedloga zakona te o nacrtu prijedloga zakona o izmjenama Zakona o prekograničnom prometu i trgovini divljim vrstama, s nacrtom konačnog prijedloga zakona

TIJEK SJEDNICE VLADE
vecernji.hr/HIC.hr
foto: screen
Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre