HIC  


made in croatia, suveniri

04.srpnja 2019.
NEZADOVOLJSTVO PARTNERA U VLADI
Današnja sjednica Vlade bez HNS-ovih ministara, razlog je nesuglasje zbog ministra Kuščevića

vlada, sjednica

U Vladi Andreja Plenkovića prisutno je nezadovoljstvo HNS koalicijskog partnera. To potvrđejuje i današnja sjednica Vlade na koju nisu došli HNS-ovi ministri, Blaženka Divjak i Predrag Štromar, već su poslali državne tajnike. Razlog nesuglasja koalicijskih partnera je ministar Lovro Kuščević (HDZ) za kojeg HNS traži smjenu. Ukoliko se to ne dogodi poručili su "otići će iz Vlade"

Na početku sjednice Vlade
premijer Plenković se osvrnuo na aktualnosti posljednjih dana.  Niti jednom riječju nije pomenuo ministra Kušćevića. Ali što misli o zahtijevu HNS koalicijskog partnera može se iščitati iz izjave koju je dao tijekom boravka u Bruxellesu
"Ako nešto organski ne podnosim, onda su to ultimatumi"

Na dnevnom redu sjednice Vlade je donošenje odluke o davanju ovlasti ministru financija za potpisivanje Pisma namjere za pristupanje tečajnom mehanizmu ERM II.

Očekuje se i donošenje odluke o osnivanju Međuresornog povjerenstva za nabavu višenamjenskoga borbenog aviona te konačni prijedlog izmjena i dopuna Zakona o sigurnosti prometa na cestama (EU).


Predsjedništvo HNS-a

Na Predsjedništvu smo donijeli zaključak da pozivamo premijera Plenkovića i HDZ na sastanak i da na tom sastanku predložimo smjenu ministra Lovre Kuščevića. Ne tražimo njegovu kaznenu odgovornost, to nije na nama, već na nadležnim tijelima, ali iz svega što se vidi u javnosti gospodin Kuščević je najvjerojatnije koristio politički utjecaj radi osobne koristi i to je za nas u HNS-u neprihvatljivo", kazao je zamjenik predsjednika HNS-a Predrag Štromar.Predsjedništvo HDZ-a raspravljalo o Lovri Kuščeviću

Lovro Kuščević
ostaje ministar, potvrdio je to predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković nakon rasprave na Predsjedništvu stranke i rekao da će umjesto medijskih prepucavanja idući tjedan razgovarati s partnerima.

Mislio je na HNS koji već danima traži smjenu ministra uprave, a za tu su stranku prije sastanka u HDZ-u  zamjenik predsjednika i saborski zastupnik te politički tajnik i predsjednik Sabora rekli da se nisu ponijeli korektno.

Nakon rasprave na Predsjedništvu stranke, Plenković je rekao je kako su raspravili dvije- tri važne teme. Jedna od njih je recentna vanjsko politička aktivnost, druga je situacija oko ministra Kuščevića i treća je dogovor o nekim zajedničkim koracima što u vezi sjednice Vlade, što u vezi zasjedanja zadnjega tjedna Hrvatskog Sabora u ustavnom roku.

- Što se tiče ministra Kuščevića, on je pred kolegama objasnio svoje argumente, činjenice koje su trenutno u fokusu medijskih napisa koji se odnose na njega, tako da članice i članovi najužeg vodstva mogu čuti i njegovu stranu priče. Zaključili smo da ćemo umjesto medijskih prepucavanja razgovarati sa svim našim partnerima u parlamentarnoj većini već idući tjedan te da ćemo za sve daljnje aktivnosti oko ove teme razgovarati ministar i ja, rekao je premijer.hrt.hr/HIC.hr
foto:arhiv
Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre