HIC  


made in croatia, suveniri


01.veljače 2019.
NA SJEDNICI ZNAČAJNE ODLUKE
Vlada održava sjednicu u Dubrovniku

Vlada u Dubrovniku odrzava sjednicu

Hrvatska Vlada će danas održati svoju sjednicu u Dubrovniku. Na dnevnom redu je četrdesetak odluka važnih za grad Drubrovnik i za Dubrovačko-neretvansku županiju.

Među Vladinim odlukama koje su na dnevnom redu su i one koje se tiču proglašenja projekata razvoja vodno-komunalne infrastrukture Dubrovnik te izgradnje nove ceste Dubrovnik (Osojnik) - Zračna luka - granica s Crnom Gorom - strateškim investicijskim projektima.

Sjednica Vlade u Kneževom dvoru počet će izvješćem o dosad učinjenom i o budućim projektima, ovoga puta u Gradu Dubrovniku i Dubrovačko-neretvanskoj županiji, a premijer Andrej Plenković i ministri potom će donijeti niz zaključaka vezanih za realizaciju vodnogospodarskih projekata, obnovu i izgradnju prometnica, bolju prometnu povezanost na otocima u županiji, kao i cijele južne Dalmacije s ostatkom Hrvatske.


Obišli Dubrovačko-Neretvansku županiju

Premijer Andrej Plenković i ministri u četvrtak su obišli su Dubrovačko-neretvansku županiju. Plenković je Istaknuo da će vidjeti što se može učiniti na boljoj prometnoj povezanosti, zapošljavanju, rješavanju pitanja koja se odnose na gospodarstvo, gospodarenje otpadom, zaštitu okoliša i gospodarske poticaje kroz sredstva iz državnog proračuna i EU-ovih fondova. 

U Pločama su posjetili vojarnu, u Metkoviću razgovarali o zdravstvenoj skrbi, a u Komarni obišli gradilište Pelješkog mosta.
Premijer je izrazio zadovoljstvo radovima na izgradnji Pelješkog mosta koji su u tijeku. Postavljaju
se piloti koji će kasnije držati stupove mosta. Sve ide jako dobro, dinamika je čak i brža od predviđene. Uskoro slijede 2., 3. i 4. faza. Krajnji rok izgradnje je 31. siječnja 2022. godine, dakle tri godine od danas.
Prema svemu što smo danas vidjeli i čuli stječe se dojam da će to biti tako. Na taj način će biti konačno ostvaren strateški cilj povezivanja juga Hrvatske s cijelom Hrvatskom. Projekt je od ogromnog značaja za Hrvatsku, spaja jednu novu posebnu dimenziju suradnje s Kinom. Most se sufinancira sredstvima EU-a te cijeloj Hrvatskoj pokazuje koliko je važna kohezijska politika i koliko je važna pomoć europskog proračuna za ključni infrastrukturni projekt, rekao je Plenković.

Prethodno je premijer Plenković posjetio u Pločama vojarnu 116. brigade Hrvatske vojske, koja je otvorena u rujnu prošle godine i u njoj je smještena novoustrojena postrojba Hrvatske ratne mornarice - satnija mornaričkog desatnog pješaštva.
- To je dobro i u sigurnosnom smislu za zemlju, ali isto tako za komplementarni doprinos koji Hrvatska vojska daje civilnim institucijama u sprječavanju elementarnih nepogoda, istaknuo je Plenković.

U Pločama su bili i ministri Oleg Butković, Tomislav Ćorić te zapovjednik Hrvatske ratne mornarice komodor Ivo Rafaneli i načelnik glavnog stožera oružanih snaga RH Mirko Šundov.

Ministar zdravstva Milan Kujundžić bio je u Metkoviću gdje se sastao s gradonačelnikom, županom i predstavnicima Građanske inicijative koji traže bolju zdravstvenu skrb. Dogovorena je gradnja dnevne bolnice, a već od ožujka uspostavit će se trajna dežurstva, sedam dana u tjednu. Laboratorij i rendgen radit će i vikendom.HIC.HR
foto:vlada.hr
Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre