Politika

Ovo je HDZ-ov tim za pregovore s Mostom

HDZ
U 14 sati u HDZ-u, prema informacijama koje ima Večernji list, započeo je sastanak pregovaračkog tima HDZ-a s Andrejem Plenkovićem, predsjednikom te stranke. U timu za pregovore s Mostom i ostalim strankama za formiranje Vlade jesu Ivana Maletić, Davor Božinović, Davor Ivo Stier, Goran Marić, Zdravko Marić, Gordan Jandroković, a šef tima je Plenković.(Vecernji.hr)

Opširnije: Ovo je HDZ-ov tim za pregovore s Mostom

Rezultati izbora: HDZ 61, Narodna koalicija 54, Most 13, Živi zid 8, IDS 3, Bandić 2, HDSSB 1

Plenković
U manje od godinu dana, građani su jučer drugi put izašli na birališta, kako bi na prijevremenim izborima birali 9. saziv Hrvatskog sabora. Prema neslužbenim rezultatima, HDZ osvaja 61, a Narodna koalicija 54 mandata. Most ima 13, a iznenađenje je koalicija okupljena oko Živog zida s 8 mandata. IDS osvaja 3, stranka Milana Bandića 2, a HDSSB i nezavisna lista Željka Glasnovića po jedan mandat.(Hrt.hr)

Opširnije: Rezultati izbora: HDZ 61, Narodna koalicija 54, Most 13, Živi zid 8, IDS 3, Bandić 2, HDSSB 1

Milanović: To je to! Što se mene tiče, neću se više kandidirati. Razmislit ću čime ću se baviti, ali sigurno se u životu neću dosađivati

Milanović
Nakon jučerašnjih rezultata ne planiram se više kandidirati za predsjednika SDP-a – rekao je Milanović na današnjoj je konferenciji za medije u sjedištu stranke na Iblerovu trgu. – Očekujem da tijela stranke donesu odluku o raspisivanju izbora. Prema mome sudu, bolje je što prije kako bi se stranka mogla pripremiti za lokalne izbore 2017. – rekao je Milanović.(Hina/Vecernji.hr)

Opširnije: Milanović: To je to! Što se mene tiče, neću se više kandidirati. Razmislit ću čime ću se baviti,...

MUP: Porast nezakonitih migracija

MUP je objavio da je policija svakodnevnim praćenjem stanja nezakonitih migracija na granici sa Srbijom u posljednja dva mjeseca uočila porast pokušaja nezakonitih prelazaka. Smatra ipak da još nema opasnosti od reaktiviranja balkanske rute koja bi jače zahvatila Hrvatsku.(Hrt.hr)

Opširnije: MUP: Porast nezakonitih migracija

Plenković: S Mostom mi predstoji ispisati praznu stranicu suradnje

Plenković
Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković rekao je u u Puli u vezi s prozivkom predsjednika Mosta Bože Petrova da čelnici HDZ-a i SDP-a ignoriraju jamstva koja im je postavio kako mu predstoji ispisati praznu stranicu suradnje s Mostom te da treba vidjeti koliko će tko imati mandata i u kakvoj će poziciji biti nakon izbora 11. rujna.(Hina)

Opširnije: Plenković: S Mostom mi predstoji ispisati praznu stranicu suradnje

Grabar-Kitarović: Orešković je trebao sazvati VNS, ali i sastanak s oporbom

Kolinda Grabar Kitarović
SAD i Kina o inicijativi Jadran-Baltik-Crno more, inicijativi koja je prigodno nazvana inicijativa "triju mora", misle pozitivno i to je već poznato. Prepoznali su je možda i kao globalnu inicijativu. A što o tome misli Rusija, upitao je Nikolić predsjednicu i dodao da su mnogi tu inicijativu prepoznali kao svojevrsni sigurnosno-trgovinski kordon prema Rusiji.(Hrt.hr)

Opširnije: Grabar-Kitarović: Orešković je trebao sazvati VNS, ali i sastanak s oporbom

Reiner: Komunistički zločini nisu procesuirani

Željko Reiner
U Hrvatskom saboru se prigodnim programom obilježava Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima. Okupljenima se obratio predsjednik Hrvatskog sabora akademik Željko Reiner. Kazao je da su zločini koje su počinili nacisti, fašisti i ustaše tijekom Drugoga svjetskog rata kažnjeni, a zločini koje su počinili komunisti nad desecima tisuća Hrvata nikada nisu procesuirani niti kažnjeni.(Hrt.hr)

Opširnije: Reiner: Komunistički zločini nisu procesuirani

Pretraživanje HIC-a

Made in Croatia

HIC na Facebooku

Adresar Hrvata izvan RH

Nekretnine - prodaja

Gornji Vakuf Vikendica na Kupresu Apartmani na Viru Stan u Zagrebu

Administriranje