Predizborna kampanja

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković rekao je u u Puli u vezi s prozivkom predsjednika Mosta Bože Petrova da čelnici HDZ-a i SDP-a ignoriraju jamstva koja im je postavio kako mu predstoji ispisati praznu stranicu suradnje s Mostom te da treba vidjeti koliko će tko imati mandata i u kakvoj će poziciji biti nakon izbora 11. rujna.

Istaknuo je da kao predsjednik stranke misli da je dobro, prirodno i normalno da predsjednik Vlade bude osoba koja ima politički legitimitet i autoritet te izborni legitimitet.

– To je načelo kojeg ću se držati, a kada je riječ o suradnji s Mostom, ponavljam kako su svi nesporazumi koji su bili između bivšeg vodstva i Mosta za mene prošlost. Za mene s Mostom tek predstoji ispisati praznu stranicu suradnje. Na to sam spreman, ali idemo vidjeti koliko će tko imati mandata i u kakvoj će poziciji biti nakon izbora 11. rujna – dodao je Plenković.

Istaknuo je da HDZ "ima dosta veliki program na 110 stranica i jako puno elaboriranih mjera" za rad buduće Vlade.

– Kao odgovoran čelnik HDZ-a, koncentriran sam na najbolji mogući rezultat svih naših lista u svih deset izbornih jedinica i apsolutnu pobjedu u XI. izbornoj jedinici. Nakon izbora govorit ćemo s drugim akterima koji će postati parlamentarne stranke i tada ćemo se, kao što je to normalno u europskim demokracijama, dogovarati o programskoj suradnji za budućnost – poručio je Plenković.

Hina

Pretraživanje HIC-a

Made in Croatia

HIC na Facebooku

Adresar Hrvata izvan RH

Nekretnine - prodaja

Gornji Vakuf Vikendica na Kupresu Apartmani na Viru Stan u Zagrebu

Administriranje