HDZ o pregovorima

HDZ-ovci su završili sjednicu Nacionalnog vijeća.

- Na sastanku smo analizirali rezultate izbora. Mislim da ukupno gledajući možemo biti posebno zadovoljni jer smo povećali broj mandata u Hrvatskoj. Pristup pregovorima o formiranju buduće Vlade bit će na temelju našeg izbornog programa - kazao je Plenković nakon sastanka Nacionalnog vijeća. - Oformili smo radnu skupinu koja će razgovarati sa drugim strankama i vjerujem da ćemo u ustavnim rokovima formirati stabilnu Vladu - kazao je Plenković.

Na pitanje kako će se HDZ postaviti na Mostove zahtjeve, Plenković je kazao da je HDZ uvjerljivi pobjednik izbora te da radna skupina počinje od sutra sa kontaktima sa drugim strankama.

- Razgovarat ćemo sa Mostom i sa drugim stranaka koje su prešle prag. Razgovori sa SDP-om u ovom trenutku ne dolaze u obzir - kazao je Plenković. - Spremni smo sa Mostom ispisati novu stranicu suradnje, ali za to su potrebne dvije stane - rekao je Plenković koji će voditi tim za pregovore.

- Što se tiče HDZ-a, mislim da je prirodno da stranka koja je pobjednik izbora ima pravo računati na to da njezin predsjednik bude predsjednik Vlade - kazao je Plenković.

- Otvoren sam za suradnju sa svim predstavnicima nacionalnih manjina - kazao je Plenković. - Što stabilnija to bolja Vlada - zaključio je Plenković.

Hina,
Ivica Kristović, Robert Jurišić/Vecernji.hr

Pretraživanje HIC-a

Made in Croatia

HIC na Facebooku

Adresar Hrvata izvan RH

Nekretnine - prodaja

Gornji Vakuf Vikendica na Kupresu Apartmani na Viru Stan u Zagrebu

Administriranje