Kolinda Grabar kitarović3.prosinac 2014.
PREDSJEDNIČKA KANDIDATKINJA
Kolinda Grabar Kitarović:Predsjednik mora biti glas naroda, a ne SDP-ove vlade!

ZAGREB: Buduća predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović na središnjem se zagrebačkom trgu jučer sastala s Milivojem Špikom, predsjednikom Bloka umirovljenici zajedno (BUZ), koji joj je izrazio bezrezervnu potporu i potpisao za njezinu kandidaturu. Grabar-Kitarović je nakon toga, u društvu prvog čovjeka BUZ-a, odgovarala na pitanja okupljenih novinara. Komentirala je, među inim, predsjedničke ovlasti koje bez zadrške namjerava koristiti, iniciranje sjednice Vlade na temu gospodarsko-socijalne krize, kao i rezoluciju Europskog parlamenta o Šešelju i šutnji Beograda koju je inicirao naš zastupnik Andrej Plenković.
Snimku izjave možete u cijelosti pogledati, a u nastavku donosimo ključne poruke predsjednice za bolju Hrvatsku:


O predsjedničkim ovlastima


Sve su predsjedničke ovlasti jednako važne i njih je puno - nije točno da ih nema. Koristit ću ih apsolutno sve - od prvoga dana kada postanem predsjednica RH. I ne samo ovlasti koje su Ustavom propisane, nego i one koje proizlaze iz činjenice da je predsjednica izravno izabrana od naroda - da je glas naroda i arbitar u političkim procesima. A prvo što ću učiniti kada postanem predsjednica jest nazvati premijera i inzistirati na održavanju tematske sjednice Vlade o gospodarskoj i socijalnoj krizi

.
Prioritet mog rada bit će svakako gospodarski oporavak - Hrvatsku moramo izvući iz krize. Uz ovakvu SDP-ovu vlast idemo prema propasti i bankrotu - više se nema što čekati, moramo početi raditi!

O Plenkovićevom uspjehu 

Uvijek govorim da Hrvatska nije mala zemlja. Onoliko smo veliki koliko se sami učinimo. Upravo inicijativa eurozastupnika Plenkovića u slučaju Šešelj - kao i rad drugih eurozastupnika u EP-u - dokazuje da možemo učiniti mnogo. Mogla je to i Vlada učiniti da je ranije reagirala. I g. Milanović i g. Josipović su trebali reagirati prvog trenutka kad je Šešelj došao u Srbiju i kad je krenuo s opasnom retorikom. Šešelj je ratni zločinac, njemu je mjesto u Haagu. Drago mi je da se tamo vraća. 


O SDP-ovoj VLADI

Nisam rekla, kako dio medija imputira, da ne vidim način kako surađivati s aktualnom vladom. Rekla sam upravo suprotno - da ću prvo pozvati premijera na razgovor. Osoba sam koja želi surađivati, u interesu mi je prije svega dobrobit Hrvatske i svih naših građana. Neću se bespotrebno sukobljavati, ali ako ta suradnja ne bude uspješna, svakako ću lupiti šakom o stol!
Ako vlada ne pokaže da može izvući zemlju iz krize i da poduzima konkretne inicijative za vraćanje dostojanstva svakom čovjeku - uključujući i našim umirovljenicima - onda se neću ustručavati pozvati je da odstupi i da se održe prijevremene izbori kako bi se napokon završila ova agonija.   


vezana tema

25. studenoga 2014.
‘SKUPLJANJE JEFTINIH POLITIČKIH BODOVA’
Grabar Kitarović: politika se ne smije miješati u nogomet

VIŠE
HIC-oglas
Adresar Hrvata izvan RH


ADRESAR HRVATA IZVAN REPUBLIKE HRVATSKE
, naručite

Vijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre